(Last Updated On: 26. april 2019)

De tre velfærdstalenter. Fra venstre: Louise K. Mortensen og Camilla Sejdelin og Ave Husmer og bagerst fra venstre: Anita Bager, gruppeleder i hjemmeplejen og Tine Gylling, leder af hjemmeplejen.

Christiansborg: PenSam og FOA Ungdom kårede den 25. april Danmarks 100 største velfærdstalenter under 35 år.

Blandt de udvalgte var social- og sundhedshjælpere Louise K. Mortensen og Camilla Sejdelin og Ave Husmer fra Stevns Kommunens hjemmepleje.

Empati og omsorg

Sammen med 97 andre pædagogiske assistenter, pædagogmedhjælpere, dagplejere, social- og sundhedsmedarbejdere, portører og serviceassistenter var de valgt blandt 350 personer, som var indstillet af kollegaer, borgere eller ledere.

– Det er super flot, at tre medarbejdere fra vores arbejdsplads er valgt, fortæller en stolt leder af hjemmeplejen, Tine Gylling.

Talenterne har alle udmærket sig inden for deres fag og gør en særlig forskel for andre mennesker.

– Ave, Louise og Camilla er tre fagligt dygtige og vellidte medarbejdere. De møder borgerne på en empatisk og omsorgsfuld måde, og de er gode til at inddrage borgernes egne ressourcer på en måde, som giver værdi for borgerne. Der bliver generelt gjort en kæmpe indsats i hjemmeplejen, hvor de ansatte er med til at gøre en forskel for andre i det daglige. Det skal de have en stor tak for, slutter Tine Gylling.

Faglig anerkendelse

Louise Kamp Mortensen er en af de tre, og hun var positivt overrasket over at hendes leder Anita Bager havde indstillet hende.

– Jeg bare gør mit arbejde. Men det er jo kun en god ting at få at vide, at man gør en forskel der betyder noget for et andet menneske, siger en glad Louise Kamp Mortensen.

– Omdrejningspunktet i det her er anerkendelse, og det er vi ikke så vant til. Som sundhedspersonale kan vi nemt få følelsen af at blive taget lidt for givet. Vi gør hver dag det bedste vi kan med de rammer der er sat, og det kan somme tider godt være en udfordring. Det er derfor en rigtig rar følelse, at blive anerkendt på sin faglighed, lyder det fra det nykårede velfærdstalent.

– Jeg håber, at det kan rykke lidt på den generelle opfattelse af sundhedspersonalet. Jeg tror, at det er de færreste der ved hvor meget, vi faktisk giver af os selv hver dag, slutter Louise Kamp Mortensen.

Hyldest fra ministeren

Det er andet år i træk, at Danmarks største velfærdstalenter fejres, og kåringen er blandt andet oprettet som modvægt til Berlingskes årlige kåring af 100 erhvervstalenter.

Innovationsminister Sophie Løhde sagde på hele Folketingets vegne:

– Vi har den dybeste respekt for jeres faglighed og den indsats, I gør hver dag. Derfor er det også en særlig fornøjelse at hylde jer her i dag, lød det fra ministeren.

sky

 

Skriv en kommentar