(Last Updated On: 23. marts 2021)

Rødvig: Det sidste af vinterens indendørs ergometerrostævner: Open Nordic Indoor Rowing Championships – Åbne Nordiske Indendørs Romesterskaber- blev afholdt virtuelt lørdag den 20. marts. Der deltog roere fra 19 nationer verden rundt.

Thomas koncentreret inden start 2 min. (Privatfoto)

Bedst repræsenteret var Danmark med 202 tilmeldinger. Fra Sverige deltog 89 roere, fra Norge 59 og 23 færøske roere var også til start.

Desuden var Finland repræsenteret med fjorten roere og yderligere elleve europæiske lande – herunder Storbritannien, Tyskland og Frankrig – var at finde på startlisten. Der var ydermere oversøisk deltagelse fra Canada, USA og endda en deltager fra Pakistan.

Roerne fra Rødvig Roklub opnåede tre nordiske mesterskaber og en bronzeplacering.

Noa Jakobsen lagde flot ud med en tredjeplads og dermed bronze i klassen U12 2 min. Noa nåede 395 meter på de 2 min., men blev besejret af Holstebro og Mölndal (Sverige).

Næste deltager fra Rødvig Roklub var Thomas Hampen, der deltog i U13 2 min. Thomas fik personlig rekord og nåede ud på 529 meter i de 2 min., hvilket var nok til en sikker sejr og dermed Nordisk Mesterskab. Anden- og tredjepladsen gik til hhv. roere fra Luxemburg og Færøerne.

Senere på dagen var det igen tid for Thomas. Denne gang i 100 meter sprint. Også her blev det til et Nordisk Mesterskab for Thomas, som vandt i tiden 21,3 sek. foran en færing (23,1) og en roer fra Holstebro (24,4).

Noa på vej til bronze. (Privatfoto)

Seniorerne Jan Olsen og Michael Mainz var også i ilden.

Jan Olsen deltog i 200m sprint 40+, hvor han vandt Nordisk Mesterskab i tiden 30,6 sek. for de 200 meter. På de næste pladser kom roere fra Storbritannien (31,2) og Schweiz (31,5).

I klasse senior 40+ roede Michael Mainz og Jan Olsen 1000 meter. Michael besatte 13. pladsen og Jan blev nr. 15 i et felt på 23 roere deltog.

Skriv en kommentar