(Last Updated On: 14. april 2020)

16-årige Nina Steen Andersen fra Store Heddinge landede mandag formiddag den 6. marts i Kastrup efter at have afbrudt sit ophold i Argentina som udvekslingsstudent for Rotary. Hun blev hjulpet hjem med stor bistand fra den danske ambassade i landet og er nu gået i frivillig karantæne.

Efter en lang rejse landede Nina Steen Andersen mandag formiddag sikkert i Københavns Lufthavn i Kastrup. (Privatfoto)

Store Heddinge: Mandag nød Nina forårssolen fra en stol i sine forældres carport på behørig afstand af tre af sine gode veninder, der var dukket op for at ønske hende velkommen hjem. Hendes familie tog imod hende med flag, musik og varm kakao, da hun hen ad middag nåede frem til barndomshjemmet i Store Heddinge efter en rejse, som hun ikke glemmer lige med det samme.

Egentlig skulle hun først være landet i Danmark om tre måneder – nærmere bestemt 5. juli – efter knap et års ophold som udvekslingsstudent i Argentina. Nina – med efternavnet Steen Andersen – var sendt ud af Rotary-klubben i Store Heddinge til den nordargentinske by Corrientes, hvor hun indtil i slutningen af sidste uge boede hos sin anden værtsfamilie, som hun havde fået et tæt forhold til.

– Jeg var rigtig ærgerlig over at skulle hjem, og jeg ville meget gerne være blevet dernede. Men på den anden side var der ikke så meget at gøre, når både Udenrigsministeriet og den danske regering opfordrede mig og andre danskere til at vende hjem med det samme. Det syntes mine forældre også, og min værtsfamilie var ved at bekymret for mig. Så da muligheden for at komme hjem kom, var det bare med at komme af sted, siger Nina til DAGBLADET.

Interviewet med hende foregår over telefonen, da hun efter hjemkomsten er gået i frivillig karantæne indkvarteret i et kælderværelse. Hun følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og opholder sig hjemme i 14 dage, indtil hun er helt sikker på ikke at være smittet med corona.

Læs resten af interviewet med Nina Steen Andersen i denne uges udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar