(Last Updated On: 1. december 2020)

Med inspiration fra Odense henter to af Stevns Kommunes kondistærke dagplejere hver morgen deres dagplejebørn i en ladcykel. Det giver masser af frisk luft til børnene og så letter det hverdagen i børnenes familier.

Stevns: Trilledagpleje går i alt sin enkelthed ud på, at dagplejeren henter børnene hjemme hos familien og bagefter cykler dagplejeren videre på tur eller tager hjem til sig selv. Alle får frisk luft og dagen starter samlet for alle børn. Herefter er dagen den samme som en almindelig dagpleje, og om eftermiddagen bliver barnet hentet hos dagplejeren.

– Det er en spændende idé, de har fået i Odense, og som flere andre kommuner har taget op. Vi har hørt om rigtig gode erfaringer, men i forhold til dagplejere i større byer, har vi en anden geografi med større afstande, så der er mange ting, der skal gå op. Men nu prøver vi det af, forklarer daglig pædagogisk leder for dagplejen, Mette Dyhr Ottesen, i en pressemeddelelse fra Stevns Kommune.

Man får masser af frisk luft og spændende ting at se på fra en ladcykel. (Fotos: Stevns Kommune)

Mette Dyhr Ottesen tilføjer:

– Der er to primære grunde til, at jeg synes, det er en spændende idé. For det første får familierne en mere rolig start på dagen. De kan hygge sig derhjemme, til dagplejeren kommer, og så kan mor og far tage på arbejde bagefter. Den anden grund er, at der bliver byttet rundt på nogle roller. Det er ikke længere mor og far, som siger farvel til barnet og tager på arbejde. Det er barnet, som siger farvel til mor og far og tager i dagpleje, og det kan gøre starten på dagen meget bedre for de børn, som kan have svært ved at sige farvel.

Lige nu triller fire stevnske børn i dagpleje, og så kommer der fire mere til medio december.

Evaluering

De to dagplejere, som nu er klar som trilledagplejere har lige nu en børnesammensætning, hvor det kan lade sig gøre rent praktisk, men forsøget skal evalueres.

– Geografien er en af de ting, vi skal evaluere løbende, for hvad betyder det, når et barn i trilledagplejen skiftes ud, og der kommer et nyt barn ind, som bor længere væk? Andre spørgsmål, vi skal se på, kan være sammenhængen til forældrenes arbejdstid og øvrige praktiske forhold, slutter Mette Dyhr Ottesen.
rmh

Skriv en kommentar