(Last Updated On: 15. februar 2019)

Det er meget bekymrende, at Stevns nu placerer sig med den største stigning i langtidsledighed i Region Sjælland.

Ifølge dansk arbejdsgiverforenings rapport, er langtidsledigheden på Stevns steget med 60 pct. på et år, mens den falder i andre kommuner, som Faxe, Odsherred og Ringsted. Så Stevns indtager en placering, der kalder på politisk handling.

Særligt idet Stevns for få måneder siden (nov. 2018) endte som nr. 98 ud af 98 kommuner i Beskæftigelsesministeriets såkaldte benchmarking model, der ranglister kommunerne efter, hvor gode de er til at få borgerne væk fra offentlig forsørgelse.

Vi har nu to undersøgelser, der understøtter hinanden i, at noget er helt galt.

Endnu mere bekymrende er det at læse, hvordan den konservative udvalgsformand Mikkel Lundemann fuldstændigt negligerer de voldsomme tal der indikerer et stigende socialt problem på Stevns. Det samme gjorde han i november, hvor han udtalte, at det var undersøgelsen, der byggede på forkerte præmisser og ministeriets metode, var forkert.

Mon vi også vil se Mikkel Lundemann kritisere tal, hvis de skulle falde ud til fordel for Stevns? Næppe.

Nyt Stevns mener, det ville have klædt den konservative udvalgsformand at tage tallene alvorligt og skærpe fokus på beskæftigelsesområdets problemer. Det handler om mennesker, Mikkel Lundemann.

Nyt Stevns
Jørgen Larsen og Mogens Haugaard

Skriv en kommentar