(Last Updated On: 1. april 2019)

Der var både cases, og samarbejdsøvelser da Hotherskolen holdt Trivselsdag. (Foto: Jacob Pondal/Salli Møller)

Hårlev: Første fredag i marts er den nationale trivselsdag, hvor skoleklasser i hele landet kan arbejde med klassens trivsel.

Det havde man ikke glemt på mellemtrinet på Hotherskolen, selv om dagen af praktiske årsager var flyttet og blev afholdt fredag den 22. marts.

Min skole, min ven

Dagens startede med en fælles opstart af skolens AKT-vejledere, som står for Adfærd, Kontakt og Trivsel.

– Eleverne blev introduceret for fire nøgleord: mod, omsorg, tolerance og respekt. De fire ord gik igen hele dagen og spillede en central rolle, forklarer viceskoleleder Thomas Bläske Vestergaard.

Derefter gik eleverne tilbage til egen klasse, hvor man tog udgangspunkt i Red Barnets materiale ”Min skole – min ven”.

Det er et undervisningsmateriale, lavet til dagen. Materialet kommer f.eks. ind på problemstillinger som ”at være uden for fællesskabet”, ”at være klassens klovn”, ”at være den nye i klassen” m.m.

Livets træ

Hver klasse skulle udvælge nogle cases, som blev brugt som afsæt til at finde tiltag til forbedring af klassens trivsel.

Nu skal de enkelte tiltag så konkretiseres, og gøres til sætninger som alle skal udgøre blade på et stort fælles træ. Træet skal hænge synligt, så alle skolens elever, forældre og andre kan se det.

Alle klasser på Hotherskolen afholdt dagen på deres egen måde.

– Det var en sjov dag med masser af aktivitet og anderledes oplevelser, en dag i trivslens tegn, konkluderer Thomas Bläske Vestergaard.
sky

Skriv en kommentar