(Last Updated On: 24. september 2020)

Kom bag om forfatteren Niels E. Nielsen

Foredrag om privatpersonen Niels E. Nielsen. (Fotokollage: Stevns Bibliotekerne)

Lille Heddinge: Med titlen ’Røde Tåger’ debuterede Niels E. Nielsen i 1950. Forfatteren fra Sigerslev, som døde i 1994, endte med at være en af dansk litteraturs mest produktive forfattere med blandt andet 29 science fiction-romaner i bagagen.

Som forfatter skrev han flere bøger om dagligdagen og livet ved Stevns Klint. Det var dog særligt med science fiction-udgivelserne og bøger med dystopiske fremtidsscenarier, at Niels E. Nielsen skilte sig ud, og som skabte ham en dedikeret fanskare, der allerbedst kendte ham som ’troldmanden fra Sigerslev’.

Den stevnske forfatter levede alt andet end en flamboyant forfattertilværelse. Han var ud af en gammel håndværkerslægt, ægtemand og far og levede, for hans fans at se, ret isoleret.

Stevns Bibliotekerne inviterer nu til foredrag om privatpersonen Niels E. Nielsen. Foredragsholder og forfatter Rasmus Wichmann har i sommeren 2019 interviewet flere af Niels E. Nielsens gamle naboer og bekendte fra Sigerslev, og på den baggrund går Wichmann bagom forfatterskabet og fokuserer på mennesket bag forfatterskabet.

Foredraget ’Privatpersonen Niels E. Nielsen’ finder sted i Lille Heddinge Rytterskole torsdag den 8. oktober, klokken 19-21.

Foredraget er gratis, men husk at hente billet på stevnsbib.dk eller på biblioteket i enten Strøby Egede, Hårlev eller Store Heddinge i den betjente åbningstid.

Skriv en kommentar