(Last Updated On: 19. oktober 2018)

Store Heddinge: På den første dag i efterårsferien blev det nyindrettede børnebibliotek på Store Heddinge Bibliotek indviet med tryllekunstner, taler og kagebord.

Mere end 50 børn, forældre og bedsteforældre var i dagens anledning mødt op, og gulv, taburetter og lænestole var fuldt besat. Også den nye, fleksible scene – som kan foldes ud, hvis der f.eks. skal spilles teater – var taget i brug til siddepladser.

En rummelig kuffert

Efter velkomst fra biblioteksleder May-Britt Diechmann, fulgte en god halv times tryllerier fra Den Store Tryllenørd.

Med sig havde han en kuffert fuld af alverdens ting: Der var både plads til et par sure sokker, en toiletbørste, gryder, låg og skeer. Der var en hammer, tryllestave i alskens tykkelser og længder og en gul snotklud. I kufferten var også en magisk farvebog og en anden bog, som der kunne gå ild i. Og selvfølgelig en høj hat med en kanin, og så var der en ble, som flere gange – og til stor fornøjelse for tilskuerne – endte på tryllenørdens hoved.

Så der blev grinet og kommet med højlydte kommentarer fra tilskuerrækkerne, som alle så ud til at more sig vældig godt.

De første historier husker man

Mikkel Lundemann Rasmussen (K), formand for udvalget Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme – hvorunder kommunens tre biblioteker hører – var også at finde blandt tilskuerne. En rød snor blev tryllet frem, som udvalgsformanden kunne klippe over, og dermed var børnebiblioteket indviet.

– Tre teskeer af Peter Pedals nysgerrighed, et drys af lyden fra Sigurd Barrets klaver, en knivspids energi fra katten Findus, to kopper af Pippi Langstrømpes mod og fire skeer af Peter Plys’ appetit. Det er opskriften på et rigtig godt børnebibliotek. Det er opskriften på et børnebibliotek, sagde udvalgsformanden, som glædede sig over det arbejde, der det seneste års tid er lagt i at få opgraderet børnebiblioteket, som fremadrettet vil være et mødested for børnefamilierne.

– De første historier i livet er grundlæggende for vores kultur og dannelse. Det er historier, vi aldrig glemmer, sagde han.

Brugerne med på råd

At det har taget et år at blive klar med den nye indretning, skyldes blandt andet, at børnefamilierne undervejs er blevet taget med på råd.

– Indretningen er blevet mere logisk, så det nu er nemmere at finde de bøger, man søger efter. Samtidig er rummet blevet mere fleksibel, bl.a. er der kommet hjul under mange af møblerne, så vi kan rykke rundt, og trappen kan foldes ud til en scene, når der skal være arrangementer herinde. Vi har også indrettet et særligt småbørnshjørne, hvilket mange forældre har efterspurgt, forklarede May-Britt Diechmann.
rmh

Skriv en kommentar