(Last Updated On: 24. august 2021)

Cathleen Diana Pedersen er ny turismekoordinator i Stevns Erhvervsråd. Hun har hele fire turismeuddannelser i rygsækken og kommer med budskabet, at turismen skal opbygges bæredygtigt, sådan som stevnsboerne selv ønsker den.

Af Henrik Fisker

– Jeg har på min rundtur fået indtrykket af Stevns som noget grønt og ægte med sjæl og charme. Der er noget uberørt over egnen, hvor det stadig er til debat, hvilken vej vi skal gå. Det giver nogle fantastiske muligheder for at forme udviklingen selv, siger turismekonsulent Cathleen Diana Pedersen. (Foto: Henrik Fisker)

Stevns: Cathleen Diana Pedersen blev cand.mag. med speciale i bæredygtig turisme 18. juni i år. Blot 10 dage senere blev hun ansat i Stevns Erhvervsråd som erhvervskonsulent med fokus på turisme. Eller som de foretrækker at kalde det lidt mere mundret på Tinghuset: turismekonsulent.

Jobbeskrivelsen indebærer, at hun skal løfte den kommercielle del af turistbranchen på Stevns – i praksis skal hun bistå aktørerne med at tjene penge og dermed gøre Stevns til en attraktiv destination for turisterne. Arbejdsdelingen indebærer, at Visit Sydsjælland-Møn tager sig af markedsføringen af området, mens Stevns Kommune står for de kulturelle tilbud, f.eks. Stevns Fyr og Koldkrigsmuseet.

Cathleen tiltrådte stillingen som turismekonsulent 1. august, og i den første uge har hun været på rundtur sammen med sin forgænger: Johan Bache for at hilse på en række af aktørerne i den stevnske turisme. Det har været utroligt givende og en øjenåbner for hende.

– Jeg var på ingen måde lokalkendt, før jeg kom her. Men det er meget klart for mig, at den geografiske placering er ideel kun en times kørsel fra København. Samtidig har I én landets kun syv verdensarvs-destinationer som den vigtigste attraktion. Jeg har på min rundtur fået indtrykket af Stevns som noget grønt og ægte med sjæl og charme. Der er noget uberørt over egnen, hvor det stadig er til debat, hvilken vej vi skal gå. Det giver nogle fantastiske muligheder for at forme udviklingen selv, siger Cathleen, der tilføjer, at Stevns virker lidt som en overset perle sammenlignet med Møn.

Læs hele artiklen i ugens udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar