(Last Updated On: 15. juni 2021)

Stevns Turistforening har i løbet af det seneste år doneret 153.500 kroner til projekter, som styrker turismen på Stevns. Den boblende virkelyst blev synliggjort, da alle modtagerne var samlet på Strøby Egede Forsamlingshus anno 1942.

Af Erik Nielsen

Stevns: Næsten helt upåagtet overtog Henrik Ravnemose sidste år forpagtningen af Strøby Egede Forsamlingshus anno 1942. Så ramte coronaen. Tirsdag eftermiddag i strålende solskin kunne han dog tage imod et større selskab, der var samlet på foranledning af Stevns Turistforening.

– Nu har vi snart et års fødselsdag, men det er første nu, at vi kan begynde at holde rigtigt åbent, som den nye forpagter sagde som velkomst til forsamlingen, der havde taget plads udendørs i det solbeskinnede Strøby Egede.

Den lokale turistforening havde inviteret alle projektansvarlige fra syv forskellige tiltag, som i det forgangne år har modtaget donationer fra Stevns Turistforening. Penge som foreningen har tjent ved at udleje lokale sommerhuse igennem deres medejerskab af Feriepartner Møn-Stevns.

– Jo flere lokale sommerhuse, der kan udlejes igennem Feriepartner Møn-Stevns jo flere penge kan vi uddele til lokale turisme-initiativer, så pengene bliver i lokalområdet til glæde for alle, lyder det fra Stevns Turistforenings formand Claus Høgenhaug om baggrunden for, at der det seneste år er blevet uddelt ikke mindre end 153.500 kroner.

Formanden var i sin velkomst inde på, at det er hans og foreningens målsætning at have mere fokus på, hvad det nordlige Stevns har at tilbyde de mange turister, som efterhånden finder vej til den sydlige del af kommunen.

– Vi skal have turisterne spredt mere ud i kommunen. Og det skal vi være med til at synliggøre. Det er også grund til, at vi er forsamlet netop her i dag, forklarede turistforeningsformanden, inden han gav ordet videre til repræsentanter fra de mange pengemodtagere.

Læs hele artiklen i ugens udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar