(Last Updated On: 24. februar 2020)

Niels Frederik Lund (tv) siger nu farvel til Thomas Christensen (th), og stopper som turismekonsulent på Stevns. (Arkivfoto: Rikke Michael Hansen)

Job: Stevns Erhvervsråd skal have sin tredje turistkonsulent på tre år, idet Niels Frederik Lund, som afløste Thor Nielsen i 2019, stopper efter et år på posten.

Et år i jobbet

I turistbranchen taler man om ’amerikansk besøg’, som hentyder til travle turister fra USA, som snupper Tyskland mandag morgen, Danmark om formiddagen og Sverige om aftenen før de tirsdag suser videre til England: Europe in 48 Hours.

Knapt så hurtigt har turismekonsulent Niels Frederik Lund været på fransk visit i Stevns Erhvervsråd, men den 1. april stopper han, og Stevns Erhvervsråd søger nu en ny konsulent, der kan føre turismeindsatserne videre.

Svært at sige farvel

Niels Frederik Lund flytter til Holland, hvor hans kone arbejder.

– Det har ikke været helt nemt at skulle sige farvel til venner og samarbejdspartnere på Stevns: aktører og mine kollegaer. Jeg har arbejdet med mange spændende turismeprojekter, men i sidste ende har jeg prioriteret samlivet med min kone højere. Jeg tror dog, jeg afleverer en styrket turisme på Stevns videre til min afløser. Med nye initiativer og et styrket samarbejde er vi inde i en positiv udvikling, udtaler Niels Frederik Lund.

Styrket markedsføring

I sin stilling som turismekonsulent har Niels Frederik Lund især arbejdet med at styrke samarbejdet mellem turismeaktørerne på Stevns gennem oprettelse af et oplevelsesnetværk.

– Det har været et fokusområde for mig at facilitere et øget samarbejde, for så kan vi opfange aktørernes gode idéer og implementeret dem i indsatser, der gør en forskel. Det har været en styrke i mit arbejde med Stevns Cykelturistforening, stevnske B&Bs og de vandsportsaktiviteter, der er ved at komme langs Stevns Klint. Jeg tror på, at samarbejdet er vigtigt for turismen på Stevns, siger Niels Frederik Lund.

Arbejdet stopper ikke

Herudover har han også gjort en stærk indsats for at styrke den online markedsføring, der er af Stevns, både hos eksterne aktører som VisitDenmark og Wonderful Copenhagen, men også ved at afholde kurser for lokale virksomheder i online markedsføring.

Stevns Erhvervsråd er nu begyndt at søge en ny turismekonsulent, der kan overtage indsatsen og fortsat styrke den stigende turisme:

– Vi har været rigtig glade for at have Niels Frederik Lund i spidsen for vores erhvervsrettede turismeindsats. Men det gode arbejde fortsætter, og vi er allerede i gang med at finde en ny erhvervskonsulent med opstart hurtigst muligt. Vi skal hurtigt videre i samme spor, siger erhvervschef Thomas Christensen.

Erhvervschefen håber på, at en ny turismekonsulent kan starte hurtigst muligt.
sky

Skriv en kommentar