(Last Updated On: 1. maj 2018)

Silje og Kristoffer har netop fået deres popcornmaskine hjem, så nu er de klar til at poppe. (Privatfoto)

Strøby Egede: Tvillingerne Silje og Kristoffer har ikke bare travlt med at gå i 4. klasse på Strøby Skolen. De har også åbnet deres egen virksomhed: Køge Popcorn hedder den.

Gennem de seneste måneder har de to unge iværksættere sparet penge samme til at kunne købe en rigtig flot, oldstyle popcornmaskine. Nu er den endelig ankommet, og i starten af april kunne Silje og Kristoffer så slå døren op for Køge Popcorn.

Budget og opsparing

Til spørgsmålet hvorfor de to tvillinger har valgt at åbne egen virksomhed er svaret ganske enkelt:

– Fordi vi gerne vil tjene nogle lommepenge. Vi er for unge til at få et arbejde som for eksempel at gå med aviser eller arbejde i supermarkeder. Som tvillinger syntes vi, at det ville være sjovt at starte vores egen virksomhed sammen, siger Silje og Kristoffer.

Idéen til at starte indenfor popcornbranchen fik de, en aften hvor de på internettet så, at en popcornmaskine var til salg.

– Vi spurgte vores far, om vi måtte købe sådan en, så vi kunne leje den ud. Det måtte vi godt, hvis vi lavede et budget om hvad det kostede og hvad vi kunne tjene, forklarer de to iværksættere.

Pengene har de sparet sammen ved at lægge tøj sammen – mange gange, ved at gøre rent derhjemme, samlet flasker ind og så har de også begge gjort et indhug i nogle af deres sparepenge.

Udvidelsesplaner

Maskinen, inklusiv popcorn og kræmmerhuse, lejer de ud til festlige arrangementer, og så tager Silje og Kristoffer også selv ud til markedsdage og sælger skønne, nylavede popcorn; måske mødte du dem i weekenden, hvor de var afsted til Strøby Egede Dagen i Solgårdsparken.

Tvillingeparret har allerede godt gang i forretningen med adskillige bookinger, og er allerede i ekspansionstanker:

– Det ville være sjovt at kunne købe en til maskine, slutter de.
rmh

 

Skriv en kommentar