(Last Updated On: 9. juni 2016)

20160603_Stevns fyr_udkiggen_JFATidligere donerede Realdania Fonden et større beløb til en trappe ved Stevns Fyrcenter i forbindelse med projekt Stedet Tæller, hvor Stevns Fyrcenter er et af i alt ti projekter

STEVNS FYR: En del af projektet på fyrcentret omfatter »Udkiggen«, som har affødt nogle bekymringer grundet bygningens historiske betydning.

– Sammen med Naturstyrelsen har vi lyttet til de bekymringer særligt de frivillige på Stevns Fyrcenter har givet udtryk for, og har fundet frem til en god løsning, fortæller vicekommunaldirektør Bjørn Voltzmann, Stevns Kommune, og tilføjer:

– Først og fremmest bevarer vi »Udkiggen« som bygning, dog med nogle forandringer, så gæsterne på fyrcentret fortsat kan få en fornemmelse af koldkrigshistorien på stedet. Dernæst har, fortrinsvis Naturstyrelsen men også kommunen, fundet penge til at indrette et rum til de frivillige i eksempelvis fyrmesterboligen, så de frivillige fortsat har et godt udgangspunkt for at tage imod de mange gæster med fortællinger om stedet og de muligheder, der er på Stevns Fyrcenter. De frivillige yder en stor formidlingsindsats, og det vil både Naturstyrelsen og kommunen gerne honorere.

Fra Naturstyrelsens side er der glæde at spore:

-Vi ser frem til, at der nu kommer gang i det store projekt til gavn for både de lokale og de mange gæster, udtaler skovridder Claus Jespersen.

Indretningen af de frivilliges rum på fyrcentret kommer til at foregå i et tæt samarbejde med de frivillige.

(Kilde: Stevns Kommune)

 

Skriv en kommentar