(Last Updated On: 18. juli 2019)

Familien Nystrand fra Sverige brugte en stor del af torsdagen på at cykle Stevns rundt på de nye landcykler. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Turisme: For at gøre det lettere for turisterne at komme rundt i kommunen, findes der nu flere steder på Stevns, hvor man kan leje en cykel til at transportere sig rundt på.

Det er en række lokale virksomheder, der – med hjælp fra Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune – har oprettet foreningen Stevns Cykelturistforening.

Initiativtagerne har længe oplevet, at det er en udfordring for turister at komme rundt i området. Med leveringen af 50 nye cykler fra den Københavnske virksomhed Donkey Republic til Stevns i starten af juli, håber de nu at have fundet en god løsning på problemet – og at gøre det mere attraktivt for turister at komme til Stevns:

– Vi ved, det er en udfordring for turisterne at komme rundt i området, og cyklen er et populært transportmiddel for turister, fordi det er en meget fri måde at se naturen og det lokale miljø på. Det kommer til at skabe rigtig gode synergieffekter for attraktionerne på Stevns, at man kan komme rundt imellem dem, siger Claus Høgenhaug fra Rødvig Ferieby, der er blandt initiativtagerne.

Cyklerne fra Donkey Republic er letgenkendelige med deres orange stelfarve. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Lej en landcykel

Turismekonsulent fra Stevns Erhvervsråd, Niels Frederik Lund, der har været med til at sikre aftalen med Donkey Republic, har allerede fundet et godt navn til cyklerne:

– Da vi lavede aftalen, spurgte de godt nok om, i hvilke byer, cyklerne skulle stå i, men der måtte vi jo bare sige, at de skulle ud på landet at stå. Så må det jo være landcykler, fortæller turismekonsulenten.

Niels Frederik Lund mener også, at initiativet bliver en strategisk mulighed for at gøre afstanden mellem København og Stevns mindre:

– Når vi er en del af Donkey Republic, kan turister i København f.eks. se os på deres kort over steder, man kan tage hen. Når man kombinerer det med vores Unesco Verdensarvsbesøgscenter ved Stevns Klint, er der et potentiale for at få mange flere turister herned. Så skal vi bare sørge for, at vi er klar med spændende tilbud og en infrastruktur, der kan understøtte det, siger han.

Godt gang i hjulene

En anden af initiativtagerne er Kathrine Hendriksen, indehaver af Rødvig Kro og Badehotel samt formand for Stevns Turistforening. Hun oplyser, at der allerede nu er blevet taget rigtig godt imod det nye initiativ. Omend det kun er en uge siden, at de orange cykler blev sat ud, er efterspørgslen allerede stor.

Hun oplyser, at det især er i Rødvig, at cyklerne ofte kommer ud på ture. Flere turister har også benyttet sig af den nye transportmulighed, når de forlader Koldkrigsmuseum Stevnsfort, hvor det allerede har været nødvendigt at køre cykler retur, fordi der ikke var flere cykler tilbage ved afhentningsstedet.

Når eleverne på Horisonten STU er tilbage fra deres sommerferie, får de til opgave at fragte cyklerne rundt mellem de forskellige locations.

Dagstur langs klinten

Stevnsbladet mødte svenske familien Nystrand på lystbådehavnen torsdag eftermiddag i sidste uge, og de var meget begejstrede for muligheden. Familiens fem medlemmer havde alle lejet en cykel for dagen, og havde brugt fire og en halv time på at cykle rundt på Stevns, primært langs klinten.

Familien havde efterladt deres bil i Sverige, og havde i Danmark udelukkende benyttet sig af offentlig transport

– For den offentlige transport fungerer så meget bedre her end i Sverige, som de sagde.

Feriens første fire dage var med base i Køge, med ture til København og Camp Adventure. Sidste dag blev brugt til sightseeing på Stevns – på de nye, orange landcykler, afsluttende med overnatning på The Normanns i Taastrup lidt uden for Hellested.
rmh

Fakta om de nye landcykler

Der er indgået aftale med Donkey Republic om at købe 50 cykler til Stevns.

Alle vil kunne leje cyklerne, som blot kræver, at man downloader den dertilhørende app.

Man vil kunne leje cyklerne i op til 12 timer. Når man er færdig med cyklen, afleverer man den på ét af de udvalgte steder.

De første 30 minutters leje koster 30 kr., 35 kr. for en hel time, 50 kr. for to og så videre, og en hel dag for 100 kr.

Cyklerne vil i første omgang blive placeret på 10 udvalgte placeringer. De 9 placeringer er allerede aftalt:

  • Rødvig Kro og Badehotel
  • Rødvig Havn
  • Rødvig Ferieby
  • Hotel Klinten
  • Koldkrigsmuseum Stevnsfort
  • Traktørstedet Højeruplund
  • Stevns Fyrcenter
  • Traktørstedet Gjorslev Bøgeskov
  • Horisonten STU / Store Heddinge Station

Skriv en kommentar