(Last Updated On: 19. marts 2020)

Tyske fly over Store Heddinge den 9. april 1940. Skorstenen er Stevns Bryggeri i Vestergade. (Arkivfoto)

Store Heddinge: I anledning af 80-årsdagen for Danmarks besættelse og 75 år for befrielsen, har Stevns Lokalhistoriske Arkiv samlet det materiale de har af billeder, plakater, bekendtgørelser, blade, aviser samt illegale aviser.

Udstillingen planlægges åbnet lørdag den 4. april kl. 10-13. Herefter kan materialet ses i arkivets åbningstid, som er mandage kl. 15-20 og onsdage kl. 9-12 til og med uge 20.

– Materialet ligger fremme, så man kan studere både offentlige og illegale aviser. Der er meget spændende læsning om en dramatisk tid, som er værd at huske, oplyser arkivleder Erik Mouritzen og fortæller videre:

– Besættelsen gik næsten ubemærket hen over Stevns. Der er ikke meget nævnt i pressen, og vi har kun få billeder, mest har vi om dagene omkring befrielsen.

Derfor efterlyser arkivet billeder fra tiden omkring 9. april 1940.

Der vil på udstillingen også være materiale og billeder fra allierede og tyske flystyrt på Stevns 1944 og 1945.

Arkivlederen oplyser dog også, at hvis restriktionerne omkring coronavirus ikke ændrer sig, vil der ikke være udstilling om besættelsen og Stevns den 4. april, men materialet kan herefter ses på arkivet i den udstrækning restriktionerne tillader det. Arkivet opfordrer til, at man følger med på arkivets Facebookside og hjemmeside.

Skriv en kommentar