(Last Updated On: 5. juli 2022)

Her er de to stevnsboer sammen med deres holdkammerater på den danske JM8+. Det er Nikolaj Hausmanne Olsen, der sidder forrest med pokalen i hænderne, mens Jakob Iversen er knælende i forreste række helt til højre. (Privatfoto)

Rødvig/Finland: I øjeblikket går Nikolaj Hausmann Olsen og Jakob Iversen på en idrætsefterskole i Holstebro, der samarbejder med Holstebro Roklub om træning.

De to roere er dog stadig medlemmer i Roklubben Stevns, og det var som sådan, at de blev udtaget til at deltage i de nordiske mesterskaber for det danske landshold. Et mesterskab, som fandt sted i Finland for nylih, og hvor de to stevnsboer roede med i en ottemandsbesætning på en MJ8+.

– Vi havde trænet hårdt op for det nordiske mesterskab for juniorer, og det var en hård kamp, men til sidst satte vi de værste konkurrenter af og vandt med 26 sekunder ned til andenpladsen, siger en glad Jakob Iversen, da Dagbladet kontakter ham efter det flotte resultat, hvor de to stevnsboer var med til at ro en guldmedalje hjem til Danmark.

De er pavestolte begge to. Både over at kunne trække den danske landsholdstrøje over hovedet, men jo ikke mindst over at have levet op til at bære den og roet det nordiske mesterskab for juniorer hjem til Danmark.

– Det betyder virkeligt meget for os at vinde det nordiske mesterskab. Samtidig var det en virkelig god oplevelse for os begge, lyder det fra Jakob Iversen.

Ivan Hansen, der er formand i Roklubben Stevns er også stolt af de to lokale helte, som kommer hjem med guld til Danmark og Stevns.

– Det er rigtig flot af de to, som indtil de startede på efterskolen i Holstebro trænede hos os i Rødvig. Stort tillykke til Nikolaj og Jakob, siger han.
erni

Skriv en kommentar