(Last Updated On: 6. juli 2020)

Det er altid godt at tale med en vejleder, inden man stopper på en uddannelse. For unge i Stevns, Køge og Solrød er der nu åben sommervejledning i Ungecentrum ugens første fire dage kl. 10 – 15, hvor en vejleder står til rådighed.

Leder af Ungecentrum, Christel Jørgensen, byder indenfor til sommervejledning, der starter mandag den 29. juni og løber frem til torsdag den 6. august med åben vejledning mandag til torsdag kl. 10 – 15. (Pressefoto)

Uddannelse: Med midler fra Køge kommunes del af Undervisningsministeriet pulje til Sommeraktiviteter, er det blevet muligt at holde Åben Vejledningscafé mandag til torsdag kl. 10 – 15 fra og med uge 27 til og med uge 32.

I den åbne vejledningscafé kan alle unge under 30 år møde en vejleder uden tidsbestilling i Ungecentrum, som ligger i Ølbycenter 53, Køge.

– Der har altid været brug for vejledning sommeren over, hvor elever, unge og nogle gange også deres forældre har brug for vejledning i forbindelse med skifte af uddannelsesvalg eller vejledning om optagelse på en ungdomsuddannelse, som de endnu ikke har fået afleveret deres ansøgning til, siger Christel Jørgensen, der er leder af Ungecentrum i Køge.

Christel Jørgensen fortæller videre, at der i den lange coronaperiode fra marts og frem mod sommer har været virtuel undervisning på alle uddannelsesinstitutioner.

– Det kan betyde, at nogle elever, som lærere ellers ville have spottet, er gledet under radaren og måske nu overvejer at stoppe fra den valgte uddannelse. Måske fordi de er kommet bagud med lektier og afleveringsopgaver, måske fordi de føler, at de på anden måde har bevæget sig væk fra uddannelsen og nu vil noget andet. Unge der måske har mistet jobbet under coronaperiode og ønsker at komme tilbage på uddannelsessporet kan også få vejledning, siger hun.

Ønsker man at kontakte Ungecentrum pr. mail eller telefon, er der flere oplysninger at finde på ungecentrum.dk.

Skriv en kommentar