(Last Updated On: 2. august 2022)

Selskabet Højeruplunds sang- og musikaften

Højerup: Tirsdag den 9. august kl. 19.30 finder den årlige sang- og musikaften sted i Højerup gammel Kirke.

Tetiana. (Privatfoto)

– I år bliver det en ‘Ukrainsk aften’, idet vi får besøg af tre fremragende ukrainske musikere: Natalia Gordeyeva på violin, Tetiana Vyshniakova på cello og Elisabeth Nielsen på klaver, fortæller Jesper Jørgensen fra Selskabet Højeruplund.

Natalia er uddannet som violinist og musikpædagog på Lysenko-konservatoriet i Kiev og har desuden en magistergrad i musik fra Tchaikovsky-konservatoriet i Ukraine. Hun har en omfattende virksomhed som solist overalt i Europa og opholder sig for tiden i Danmark.

Tetiana er uddannet som cellist på det nationale musikkonservatorium i Odessa og har været ansat på Odessas opera- og balletteater. I øjeblikket opholder hun sig på Scandinavian Cello School i Rødvig.

Elisabeth Nielsen er diplomuddannet pianist – dels fra Musikuniversitetet i Wien og dels fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium i København, hvor hun havde sin debutkoncert. Hun har vundet priser ved konkurrencer i Sverige, Holland, Italien og Østrig. Elisabeth har også optrådt i radio og TV i bl.a. Danmark, Holland og Ukraine og indspillet to kritikerroste CD’er for det danske selskab Danachord. Elisabeth bor i Danmark – hendes mor er ukrainer.

De tre musikere har sammensat et meget spændende program, som omfatter musik af urainske komponister og desuden Bach, Händel og Beethoven. Der startes i kirken og derefter fortsættes der på Traktørstedet Højeruplund.

 

 

Og Natalia og Elisabeth. (Privatfoto)

Skriv en kommentar