(Last Updated On: 5. januar 2018)

Hårlev: Formanden for Hårlev Borger- og Erhvervsforening, Johnny Andersen, har taget initiativ til en underskriftsindsamling, der skal bevare brandstationen i Hårlev.

Rygte eller fakta?

Der er i lokale medier rejst forlydender om, at brandstationen i Hårlev er truet af lukning.

Det skulle ske i forbindelse med Østsjællands Beredskabs nye risikobaserede dimensioneringsplan, som beredskabsdirektør Lars Robetje kalder en vigtig forudsætning for at drive et fælles beredskab og sætter standardisering, fleksibilitet og bedre ressourceudnyttelse på dagsorden, som vigtige styringsværktøjer til at drive et robust og effektivt beredskab.

Lars Robetje afviser dette som rygter, men Hårlev Borger- og Erhvervsforening, vil være på den sikre side.

Betydning for byen

Derfor har de startet en underskriftsindsamling for at bevare brandstationen.

Der er over 1.000 som har liket initiativet på Facebook. Johnny Andersen oplyser, at der ligger underskriftslister i SuperBrugsen, boghandelen Staxen, Blomsterhuset og hos Johnnys Cykelreparation.

– Hårlev har haft stor nytte af brandstationens sommeraktiviteter for børn, siger Johnny Andersen, som tilføjer, at de frivillige i Hårlev er hurtigst fremme på hele Stevns.
– Det har stor betydning for den fortsatte udvikling i Hårlev, at der er en lokal brandstation, især med alle de nye virksomheder der er planer om at trække til byen, slutter : formanden for Hårlev Borger- og Erhvervsforening.

sky

Se også Lukker brandstationen i Hårlev?

Skriv en kommentar