(Last Updated On: 2. november 2021)

Stevns Kommunes Ungdomsråd skruer op for aktiviteterne i den kommunale valgkamp

Jacob Larsen fra Stevns Ungdomsråd glæder sig til en livlig debat på ‘De unges vælgermøde’ i Munkegården. (Privatfoto)
Stevns: Ungdommen skal spille en aktiv rolle i den kommunale valgkamp på Stevns. Derfor opruster Stevns Ungdomsråd sin indsats ned blandt andet en pressestrategi og et vælgermøde, der skal skabe opmærksomhed omkring rådets arbejde og synliggøre en række ungdomspolitiske mærkesager under valgkampen. Det oplyser ungdomsrådet i en pressemeddelelse.
– Vi ønsker at bringe de unge på banen i valgkampen, fordi mange unge ikke har et særligt godt indblik i det lokalpolitiske eller en fornemmelse af, hvem de vil stemme på. Derudover ønsker vi på den her måde at øge de unges interesse i politik og lokalsamfundet. Det lokale selvstyre har en langt større betydning for ungdommen end mange unge måske tror, og det ønsker vi at åbne deres øjne for, udtaler Jacob Larsen fra Stevns Ungdomsråd i pressemeddelelsen.

Live-videointerviews med to af valgets spidskandidater

Ungdomsrådet har blandt andet produceret live-videointerviews med kommunalbestyrelsesmedlemmer, som kan ses i Facebookgruppen Politik og debat i Stevns Kommune.
Således er både borgmester Anette Mortensen (V) og socialdemokratiets spidskandidat til kommunalvalget, Henning Urban Dam blevet interviewet med mulighed for at fortælle, hvordan de forholder sig til unge-temaer som ungdomsuddannelsesvejledningen og transportsituationen på Stevns.
– Vi har valgt at gå politikerne lidt på klingen på den her måde for at synliggøre de unges problemstillinger. Det er problemer og temaer, som tit kan virke lidt oversete i den politikske debat. Politikerne har udvist stor imødekommenhed overfor os og de tanker, ideer og problemstillinger, som vi sætter fokus på. Vi føler, at vi bliver taget seriøst, siger Jacob Larsen.

Vælgermøde om unge den 4/11

Arbejdet kulminerer med ”De Unges Vælgermøde” torsdag den 4. november i Munkegården i Store Heddinge. Her vil de unge sætte fokus på særligt to mærkesager, som Ungdomsrådet har valgt ud blandt flere temaer. De ti deltagende kandidater vil blandt andet blive bedt om at forholde sig til temaerne: transport og mødesteder for unge.
På mødet deltager repræsentanter fra samtlige politiske partier i et debatpanel og debatten styres af de unge i Ungdomsrådet.
– Vi er glade for at der er så stor opbakning og interesse fra politiske side, og vi forventer at der bliver kastet lys over nogle af de spørgsmål, som vi unge sidder med. Vi håber selvfølgelig på nogle konkrete tilkendegivelser fra politikerne, så det ikke bare ender i rent valgflæsk, lyder det fra Jacob Larsen.
”De Unges Vælgermøde” finder sted torsdag den 4. november klokken 19 til 21 i Munkegården Parkvej 1 A i Store Heddinge.

Skriv en kommentar