(Last Updated On: 3. marts 2014)

Skitur-2014-092
Stevns Ungdomsskole på ski i de østrigske løjper. På stevns-ungdomsskole.dk kan man se flere billeder fra turen. (Foto: Stevns Ungdomsskole).

STEVNS: Et af sæsonens helt store højdepunkter i ungdomsskolen er den traditionsrige skilejrskole i Østrig i skolernes vinterferie. I år deltog 37 unge mennesker på turen, hvor højt humør og positiv energi bliver forenet med en aktivitet med et særdeles højt fagligt niveau.
”At være på skilejrskole med Stevns Ungdomsskole er langt mere end blot en almindelig skitur. Der stilles store krav til den enkeltes selvdisciplin og vilje til konstant at lære og udvikle sig. Ikke noget med at sove længe. Stevns Ungdomsskole har et motto, der siger ”Stevns er altid først på pisterne”. Dette gør, at man får mest muligt ud af dagen og kan køre på helt friske og nypræparerede pister”, fortæller Kim Wilken Rasmussen, souschef i Stevns Ungdomsskole.
Holdet, der tog af sted til Østrig, blev inddelt i grupper svarende til den enkeltes aktuelle kunnen. Hver dag modtog grupperne kvalificeret undervisning, således at den enkelte kunne udvikle sig ud fra egne forudsætninger. Ugen blev sluttet af med en slags eksamen kaldet ”Tour De Leogang”. Det er en 50 kilometer lang tur, der går igennem det meste af det store terræn, og hvor der bliver kørt på alle typer pister. Turen er en ordentlig mundfuld, som stiller store krav til kondition og vilje. Alle gennemførte dette års ”Tour De Leogang” på smukkeste vis.
”Turen var på alle måder en stor succes for de friske unge mennesker. Gode indkvarteringsforhold, et enormt terræn at boltre sig i, rimeligt med sne og frem for alt ingen skader. Når man dertil lægger et godt kammeratskab med ”ansvar for mere end sig selv” og et højt fagligt udbytte, kan alle være godt tilfredse” lyder det fra Kim Wilken Rasmussen.

Skriv en kommentar