(Last Updated On: 16. marts 2018)

Der er brug for unge i de faglige uddannelser.

Stevns: Ifølge fagbladet »Folkeskolen« vælger de unge erhvervsuddannelserne (EUD) fra. Det er et stort problem. Om otte år vil vi mangle mere end 70.000 erhvervsuddannede. Siden 2006 er søgningen til erhvervsuddannelser faldet fra 30 procent til 18,4 procent, og udviklingen ser ud til at fortsætte.

Fokus på 8. klasser

Det forsøgte Ungdommens Uddannelsesvejledning Køge Bugt at råde bod, da de forleden tog mod 13 friske “testpiloter”, der mødte op med deres forældre til startmøde på EUC Sjælland, hvor projektet blev rullet ud og det samlede forløb præsenteret af UUV-vejleder Martin Larsen.

»Test dig Selv« giver tilmeldte elever fra 8. klasse mulighed for at undersøge om en erhvervsuddannelse indenfor industrien er noget for dem.

9. klasser næste gang

UUV’s projekt »Test dig Selv« er et forsøg på, at åbne elevers og forældres øjne op for muligheden med en erhvervsuddannelse efter skolen.

Projektet gennemføres i dette skoleår for tilmeldte interesserede elever fra 8. årgang. Efter sommerferien tilbydes projektet for 9. årgang.
Projektet gennemføres i samarbejde med EUC Sjælland, skoleafdelingerne i Greve, Køge, Solrød og Stevns samt en række lokale virksomheder og erhvervsorganisationer. Projektet er målrettet dygtige uddannelsesparate elever, der selv ønsker at afprøve forløbet.

Flere informationer: www.uuv.dk/testdigselv

sky

 

Skriv en kommentar