(Last Updated On: 28. februar 2014)

Den nyetablerede Ungeenhed Stevns – for unge ledige mellem 18 og 30 år – slår mandag den 3. marts klokken 10.00 dørene op på Køge Handelsskole
ungeweb
STEVNS/KØGE: Fremover skal alle unge mellem 18 og 30 år, som modtager uddannelseshjælp eller kontanthjælp fra Stevns Kommune, henvende sig i ungeenheden i Køge – både når de skal søge økonomisk støtte første gang, og til den efterfølgende indsats.
”Det har været vigtigt at etablere ungeenheden i Køge, hvor der ligger flere uddannelsesinstitutioner. Stevns Kommune har ingen uddannelsesinstitutioner på højere niveau end folkeskolen, så derfor skal de stevnske unge ud over kommunegrænsen, når de skal tage sig en uddannelse”, fortæller Lotte Nielsen, Centerchef for Arbejdsmarked i Stevns Kommune. Hun fortsætter:
”Placeringen af Ungeenhed Stevns på Køge Handelsskole er ikke tilfældig. Her bliver de stevnske unge præsenteret for et uddannelsesmiljø og et godt udbud af uddannelser. Lige ved siden af Køge Handelsskole bor EUC Sjælland, som også har en stribe af uddannelsestilbud”.
For at sikre at der skabes en hurtig vej ind i uddannelse, har Stevns Kommune sammen med jobcentrene i Køge, Solrød og Greve aftalt særlige indgange i uddannelse for de unge, der modtager uddannelseshjælp.
”Jobcentrene har sammen med EUC Sjælland, Køge Handelsskole og VUC Roskilde/Køge etableret to ”motorveje” med virkning fra primo marts. Den ene går ind i det merkantile område og den anden ind i det tekniske område, og de varer op til fire uger. Herefter sker overgangen til en ordinær SU-givende uddannelse”, slutter Lotte Nielsen.
Ungeenheden bemandes af fire myndighedssagsbehandlere fra Jobcentret, en sagsbehandler fra Ydelsescentret, en vejleder fra Ungdommens Uddannelsesvejledning (UUV) samt en mentor og projektleder/faglig konsulent. Ydelsessagsbehandler og UUV vil være til stede delvist i åbningstiden. Desuden vil der være digital selvbetjening til Store Heddinge rådhus.

  • Fakta:
  • Formålet med Ungeenhed Stevns er at skabe en indgang til uddannelsesmæssig støtte og kommunale tilbud for unge fra Stevns Kommune.
  • Ungeenhed Stevns får til huse på Køge Handelsskole, der ligger på Lyngvej 19 i Køge.
  • Åbningstider i Ungeenhed Stevns er mandag, tirsdag og onsdag fra  klokken 10.00 til 15.00. Torsdag fra  klokken 10.00 til 17.30 og fredag fra  klokken 10.00 til 12.00.

 

Skriv en kommentar