(Last Updated On: 24. marts 2021)

Se billederne fra udendørs træning ved klubhuset på fiskerihavnen i Rødvig. (Fotos: Rikke Michael Hansen)

Rødvig: Der var så godt som fuldt hold, da otte ungdomsroere i alderen 10-16 år var mødt op til udendørstræning på pladsen foran Roklubben Stevns torsdag aften i sidste uge.

Og der blev gået til den på de otte ergometer-romaskiner, som stod linet op i en stor halvcirkel med havnen, de rødmalede fiskerhuse og det blikstille hav som malerisk baggrund.

Solen var på vej ned, mens musikken spillede, når der blev roet i forskellige intervaller og tempi, alt imens ungdomstræner Jørgen Bakkeskov Andersen instruerede undervejs.

Jørgen Bakkeskov Andersen er ungdomstræner og næstformand i Roklubben Stevns. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Holdets anden træner, Flemming Olsen, var også til stede, samt en forælder til én af roerne.

 

Kræver stor selvdisciplin at træne alene

Også i Roklubben Stevns har man nemlig grebet muligheden og har rykket træningen udendørs, nu hvor lempede coronarestriktioner tillader det.

De seneste måneder har klubbens roere været henvist til hjemmetræning. Det har kunne lade sig gøre, da roerne har lånt klubbens ergometer-romaskiner med hjem i privaten. Således har det vinteren igennem været muligt med daglig træning derhjemme, en mulighed som nogle har været bedre til at udnytte end andre.

– Det kræver mere motivation og viljestyrke, når man træner alene derhjemme. Det er fedt, at vi må træne sammen igen, siger 15-årige Isabella Bache, der går i 8. klasse på Store Heddinge Skole.

Isabella Bache træner også i Roskilde, hvor hendes træningsmakker holder til. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Både skole og træning har de sidste tre måneder foregået hjemmefra foran en skærm for Isabella og holdkammeraterne, som alle er enige om, at det er godt, at man nu må mødes i det fri, både til rotræning i Rødvig og en enkelt dag om ugen i skole.

De seneste par måneder har klubben – udover udlån af romaskinere – afholdt virtuel træning med bl.a. træningsprogrammer via snap chat, men det er nu skiftet ud med træning på kajen hver tirsdag og torsdag aften samt søndag.

Vil man gerne høre mere om roning, og måske endda starte på rodisciplinen, er man meget velkommen til at kigge forbi på en træningsaften eller ringe til Jørgen Bakkeskov Andersen på tlf. 24690812.

 

Klar til en ny sæson

Roklubben Stevns holder standerhejsning, når vi inden længe går over til sommertid, og klubbens roere går på vandet, når det har en temperatur på 10+ grader. Det gælder dog ikke roere med såkaldt ’vinter-roret’ (altså roere med ret til at ro på havet om vinteren, red.), som må gå på vandet året rundt.

Selvom det har været et ’besværligt år’, som klubbens formand, Ivan Hansen formulerer det, så er Roklubbens Stevns både fortrøstningsfulde og i den grad klar til at byde klubbens henved 400 medlemmer indenfor i klubhuset, når det igen bliver tilladt at dyrke sin idræt indendøre.

For selvom klubbens roere snart vil ro på havet, så er der både træningscenter med 24/7 adgang for medlemmerne, og en håndfuld tidligere roere, der mødes og spiller bordtennis i klubhuset.
Under nedlukningen har klubben fået lakeret gulve i klubhuset, og køkkenet er efter en vandskade blevet moderniseret.
rmh

Tre gange om ugen er der også CrossGym på havnen i Rødvig. Her står Lotte R. Lundbye fra Roklubben Stevns klar med redskaber og instruktioner. Det er, om vejret tillader det, hver mandag, onsdag og lørdag. Udover vægte er der også sat håndtag op til pull-ups. ’CrossGym er funktionel træning, der blandt andet bygger på olympisk vægtløftning, redskabsgymnastik og kredsløbstræning. Det er et sammensat træningskoncept med fart over feltet og høj intensitet i alle øvelser’, beskrives det på roklubbens hjemmeside. (Privatfoto)

Skriv en kommentar