(Last Updated On: 13. juli 2015)

1. Holdet på vandring i det skotske højland. 2. Et kig til den flotte “buebro” som Hogwartsekspressen kører over i Harry Potter filmene. I virkeligheden hedder togruten West Highland railroad. Der kører bl.a et gammelt damplokomotiv på denne rute. Det er dette lokomotiv der bruges i filmene. 3. Holdet foran Roslyn Chapel. (Fotos: Privatfotos)

STEVNS/SKOTLAND: Lørdag den 4. juli startede med kraftig regn, og dagens program blev tilrettet, så det matchede det dårlige vejr. Formiddag på powershopping i Fort William og eftermiddag på tur til Glenfinnan: Stedet, der har en særdeles aktiv rolle i filmatiseringen af J.K. Rowlins Harry Potter bøger. Vi så det flotte Glenfinnan monument på kanten af den flotte sø og den flotte ”buebro” som Hogwartsekspressen kører over.

Om aftenen var der dømt gallamiddag. Pigerne skulle date drengene. Herefter skulle alle vise, at de havde rene negle, inden de fik lov til at gå til bords. Aftenen sluttede i god ro og orden med hygge til den store guldmedalje

Efter en lang nats søvn fandt holdet søndag vandreskoene frem og begav sig ud på en længere højlandsvandring. Vi boede klods op ad Ben Nevis, som er det højeste bjerg i Skotland (godt 1.300 meter). I raskt tempo gik vandringen op til et flot udsigtspunkt, hvorfra der var udsigt til toppen af Ben Nevis på den ene side og Fort William og Atlanterhavet på den anden.

Efter fem timers intensiv vandring – inklusive en temmelig barsk og stejl nedtur – ankom holdet til hostel. Få minutter efter ankomst begyndte det at styrte ned. Fantastisk timing. Resten af dagen og aftenen gik med afslapning og laden op til de næste dages hårde program.

”Gammelt fjendskab ruster ikke”
Der var afgang fra Ben Nevis mandag den 6. juli. Turen gik langs en fjord med direkte forbindelse til Atlanterhavet og videre ind i landet, gennem det naturskønne Glen Coe. I tidligere tider var Glen Coe hjemsted for MacDonald klanen, inden denne trak nordpå til området omkring Loch Ness. Glen Coe var også scenen for et af de største blodbade i Skotlands historie for godt 400 år siden.

Da MacDonald klanen nægtede at sværge troskab til kongen, blev den kongelige klan Cambell sendt op til dem. Efter at have været gæster i en uges tid hos MacDonald klanen gik det løs. En tidlig morgen gik Cambels til angreb på de sovende MacDonalds og udryddede det meste af klanen. Den dag i dag er der ingen venlige følelser mellem de to klaner.

Turen fortsatte til Sterling Castle. Fra gammel tid har dette slot været nøglen til Skotland, for: “Den der besad magten på Sterling Castle, besad magten i Skotland”. I dag er Sterling Castle et af de bedst renoverede slotte i Skotland. Efter dette kig ind i tidligere tiders storhed gik turen videre til vores hostel i Edinburgh.

I Da Vincis fodspor
Inden turen gik hjem til Stevns, besøgte holdet Roslyn Chapel. Kirken blev verdensberømt i forbindelse med udgivelsen og filmatiseringen af Dan Browns bog ”Da Vinci mysteriet”. Det er ifølge bogen på dette sted, at man huser ”den hellige gral”.

Før bogen udkom, havde kirken rent turistmæssigt levet med et ganske beskedent antal tusinde besøgende om året. Efter bogudgivelsen steg dette tal til 35.000 – og da filmen kom, steg tallet yderligere til hele 176.000 besøgende pr. år. I kirken fik holdet et fremragende foredrag om kirkens historie. Herefter var der mulighed for at studere de mange spændende detaljer i den gamle kirke, der blev grundlagt i 1300-tallet.

Efter dette historiskkulturelle input gik turen til Newcastle, hvor holdet påmønstrede DFDS færgen, som i løbet af natten sejlede os til Amsterdam. Det var begyndt at blæse kraftigt, så holdet fik sig en rigtig gyngetur. Fra Amsterdam gik turen gennem det nordvestlige Tyskland.

Ved færgen i Puttgarden var der totalt kaos i overfarten, da der var store forsinkelser grundet det blæsende vejr. Det lykkedes dog at komme ombord og få tilbagelagt den sidste del af turen i god ro og orden. Holdet nåede til Stevns onsdag den 8. juli kl. cirka 22. Alle var enige om, at det havde været en særdeles fin tur, hvor store oplevelser og godt kammeratskab gik hånd i hånd på fremragende vis. Alt i alt en fantastisk 11-dages tur i Skotland.

Skriv en kommentar