(Last Updated On: 9. maj 2022)

Jeg ville have givet næsten hvad som helst for at deltage i det møde ”Stevns Outdoor holdt 4. maj – men var desværre langt udenlands den dag. Men lad mig på tværs af store afstande blot nævne dette: Glæden ved at bo og leve i Lund bygger i betydelig grad på, at her er enestående fredeligt og stille, at biltrafikken endnu er meget begrænset, og ja – indenfor en radius af 500 meter fra havnen er her efter min mening endnu ganske vidunderligt!

Jeg tvivler derfor meget på, at der er nogen større interesse på stedet for “outdooroplevelse” (det man nok på gennemsnitsdansk ville kalde “udendørsoplevelser”) og/eller erhvervsudvikling – snarere tværtimod. Noget der til gengæld kunne fremme herlighedsværdien i Lund meget betydeligt ville være at begrænse eller helt afvikle så meget som muligt af den kvælende agroindustri, der omringer denne lille, skønne by, med dens næsten daglige skyer af kemikalier og kvælende dunst af afføring fra tusinder af indespærrede og mishandlede “produktionsdyr”.

Og åh, hvor ville det være dejligt, hvis man tillod en beskeden vandresti langs bugten fra Vemmetofte til Rødvig, så man – beboere såvel som besøgende – fik mulighed for at gå sig en lille tur uden at være tvunget ud i de døde, biologiske ørkener, der omgiver landsbyen.

Og til sidst: Hvem er I egentlig – “Stevns Outdoor”, “Erhvervsråd” m.fl. – der mener, at I skal skabe “udvikling” i et lille samfund, som I ikke er en del af? Hvilke interesser arbejder I for? Er I blevet inviteret af Lunds beboere? Og helt lavpraktisk: Hvorfor holder I egentlig ikke jeres møde i Lunds forsamlingshus, når det nu skal være – I som viser så stor omsorg for dette lokalsamfund?

Jeg håber I har haft et godt møde og (endnu mere): At vores by vil blive skånet for jeres visioner om “aktiviteter til lands, til vands og i luften”. Dette skrevet i den allerbedste mening, idet jeg antager, at I vil os det godt.

Thomas Ubbesen
Lund Gade 29
Lund

Skriv en kommentar