(Last Updated On: 29. april 2019)

Birgit Løkke har begravet sig i at komponere nye musikoplevelser med Klint-instrumentet UrKlang.
(Foto: Klaus Slavensky)

Kultur: Klint musikteater er på vej med en visuel koncertforestilling i Pyramiden i Boesdal Kalkbrud, som spilles den 22.-25. august kl. 20.

Nå, ja, vil læserne måske sige, skal vi ikke lige overstå sommeren først.

Både ja og nej er svaret, for Stevns Teaterforenings helt unikke klint-instrument finder ikke sit lige andre steder, i Verdenen, så det er klogt at notere begivenheden i kalenderen allerede nu.

Bred støtte til projektet

Folkene bag er også forlængst påbegyndt forberedelserne, oplyser forkvinde Lene Vestergård fra Stevns Teaterforening, der allerede nu kan afsløre at hun selv vil agere „viser” i den 12-kantede pyramide, og formidle en tekst til forestillingen „UrKlang i Spil” i samspil med korsangere.

Udvikling Stevns har med LAG-midler støttet udviklingen af det særlige instrument, ligesom det er lykkes at få økonomisk opbakning fra bl.a. komponistforeningen DJBFA, Øernes Kunstfond, Stevns Turistforening, Augustinus Fonden og skuespillerforbundet.

Det nyudviklede UrKlang spilles bl.a. fra et klaviatur, og med støtte fra organist Charlotte Muus Mogensen fra Sankt Katharina Kirke i Store Heddinge.

Musikalsk samarbejde

Birgit Løkke bliver ene-komponist til „UrKlang i Spil”, og hun er godt i gang med at komponere de forskellige temaer til det nyudviklede verdensarvsinstrument.

– Gennem samarbejdet i forestillingerne Klint 1 og 2 har vi et nært kendskab til hinandens forcer og musikalitet, siger Birgit Løkke.

– Vi har set hinanden arbejde og ved, at vi inspirerer hinanden i processen.

Birgit Løkke har fra Klint 1 et kæmpe lydarkiv af optagelser fra naturen ved Stevns Klint, og hun vil nu selv kombinere naturlydene med temaerne. Derudover har hun sammen med Lene Vestergård besluttet at indarbejde korsangere i kompositionen.

– Da vi satte os sammen og gennemgik tekst og den dynamik jeg arbejdede med i de enkelte temaer, dukkede der hele tiden menneskelige stemmer op: Ekkoer af teksten, hvisken, åndedrag, suk og enkle sangstrofer, siger hun.

På jagt efter sangere

Charlotte Muus Mogensens medvirken bliver også på den front en gevinst, idet hendes erfaring med at få sangere til at klinge er i særklasse, siger Lene Vestergård.

Nu er de to projektmagere på udkig efter sangere. Nogle af de tidligere Klint-sangere har meldt sig, men der er et stykke vej til de 12 sangere, der er målet.

De to musikere kommer begge til at spille på UrKlang, Birgit Løkke hovedsageligt som perkussionist og Charlotte Muus Mogensen først og fremmest via tangenter.

Derudover vil der medvirke en tubaist, som der ikke er sat navn på endnu.

Følg arbejdet

Man kan følge udviklingen af „UrKlang i Spil” på Facebooksiden: Klint – musikteater i Pyramiden.

Og man kan allerede nu reservere billetter på www.stevns-teater.dk

sky

Skriv en kommentar