(Last Updated On: 27. april 2020)

Vaccinationsprogrammet startede den 22. april

“Vi vil beskytte de mest sårbare borgere mod lungebetændelse”, siger Dorthe Kapler Holmboe. (Foto: Klaus Slavensky)

Sundhed: Stevns Kommunens praktiserende læger forbereder sig nu på at beskytte de mest sårbare borgere mod lungebetændelse.

Vaccination mod pneumokokker vil blive tilbudt i foråret.

Til de mest sårbare

Pneumokokker kan bl.a. føre til alvorlig lungebetændelse, og derfor har regeringen besluttet at tilbyde vaccination til alle +65-årige.

– Det giver rigtig god mening at vaccinere for pneumokokker, da vi dermed beskytter de mest sårbare borgere mod lungebetændelse, som er en alvorlig sygdom ikke mindst i disse coronatider, fortæller centerchef for Sundhed- og Omsorg, Dorthe Kapler Holmboe.

– Lungebetændelse kan være livstruende, hvis man er ældre og har en kronisk sygdom, og Stevns Kommunes praktiserende læger står klar til at tilbyde vaccinen, så snart de modtager den i løbet af april måned, fortæller hun.

Nogle borgere prioriteres

Vaccinationerne tilbydes i foråret til beboere på plejehjem, lejere i plejeboligbebyggelser, der er omfattet af lov om almene boliger m.v. eller lov om boliger for ældre og personer med handicap, lejere og beboere i friplejeboliger, der er omfattet af lov om friplejeboliger, og lejere i tilsvarende boligenheder.

Vaccinationstilbuddet vil også gælde personer, der er fyldt 65 år, med kronisk lungesygdom, hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk), diabetes 1 eller 2 (sukkersyge), kronisk leversygdom og kronisk nyresygdom, samt personer med særlig risiko for pneumokok-sygdom f.eks. manglende milt eller nedsat immunforsvar. Det samme gælder kronisk syge børn.

Kontakt egen læge

Borgere i disse kategorier skal henvende sig til deres egen læge med henblik på at blive vaccineret, hvis man ønsker det.

Stevns Kommune vil spørge alle borgere på kommunens plejecentre og i hjemmeplejen, om de ønsker at blive vaccineret.

Øvrige borgere

Alle øvrige borgere over 65 år, samt borgere med kroniske sygdomme under 65 år, kan i samarbejde med egen læge blive tilbudt vaccinen til efteråret sammen med den almindelige influenzavaccine.

sky

 

Skriv en kommentar