(Last Updated On: 16. november 2021)
Stevns Bibliotekerne er andet end computerstationer og bogreoler. det er også aktive events for skolelever: projektet den kulturelle rygsæk. (Arkivfoto)

Kultur: Så gælder det om at snøre de litterære vandrestøvler på, iklæde sig naturjakken og tænke over hvad der skal i den kulturelle rygsæk.

For tirsdag den 23. november er der ’åbent møde’ klokken 16-18 på Traktørstedet Højeruplund.

Lokal kulturhistorie

Den Kulturelle Rygsæk er et rost initiativ, som Stevns Bibliotekerne har udviklet, og som arbejder for, at alle børn på Stevns kender til den lokale kultur- og naturhistorie, den stevnske verdensarv og at børnene oplever udsyn til omverden.

Sammen med skolerne og lokale aktører arbejder Den Kulturelle Rygsæk for at skabe viden, kreativitet og trivsel til glæde for alle skolebørn på Stevns.

– Hvis vi skal leve op til vores vision, har vi brug for at møde dig og høre om dit perspektiv på den lokale kulturhistorie. Vil du være med? Spørger Karen Skov Brokøb, som er bibliotekar og projektkoordinator, og hun fortsætter sin peptalk:

– Er du lokal erhvervsdrivende, en forening eller arbejder du på anden måde med et projekt, et område eller en idé, som du mener kan gøre en forskel for de stevnske skolebørn? Så kom til Åbent Møde. Her har du mulighed for at byde ind med idéer til forløb i Den Kulturelle Rygsæk på Stevns, lyder hendes appel.

Man kan også møde op, hvis man f.eks. kan byde ind med et færdigudviklet undervisningsforløb, eller hvis man bare er nysgerrig på arbejdet med Den Kulturelle Rygsæk.

Initiativet Den Kulturelle Rygsæks ”aktivister” sidder klar sammen med lærere fra alle de stevnske skoler og nogle af de nuværende aktører i projektet.

– Alle er parate til at lytte og fortælle, oplyser Karen Skov Brokøb, der fortæller, at der i øjeblikket mangles forløb på 0. klassestrin, samt 6., 7. og 8., så mødet kommer til at handle om hvordan ’rygsækken fyldes ud’.

Brug for idéer

Karen Skov Brokøb understreger, at formålet med Åbent Møde er ikke, at lægge sig fast på fremtidige forløb lige nu.

– Vi håber, mødet vil give os et overblik over, hvad der allerede ligger af idéer og forløb hos lokale foreninger og erhvervsdrivende. Og at få konstruktiv feedback til disse idéer fra lærere fra de forskellige skoler. Samtidig håber vi, mødet kan skabe nye samarbejder på tværs, slutter hun.

Så den 23. november er der gang i den på Traktørstedet i Højerup.
sky

Skriv en kommentar