(Last Updated On: 13. oktober 2016)

Debat-735x415Venstres ekstraordinære generalforsamling har været flittigt omtalt i pressen, og med god grund.

Jeg anerkender valget af spidskandidat og formanden Birger Hauge, og ønsker tillykke med to års jubilæet her på Stevns.

Nu er det slut med kritiske udfald, udtaler formanden. Det er jeg helt enig i, nu bliver det anderledes. Borgmesteren er genvalgt som spidskandidat, og så har han oven i købet fået sin helt egen loyale bestyrelse. Højere lykke kan ingen vel nå.

Det er glædeligt, at det så nu er slut med konfrontationspolitik og 10-9 afstemninger i kommunalbestyrelsen. I stedet søges samarbejde.

Selvom langtidshukommelsen udvisker skarpheden, så forsøger vi nu alle at glemme – eller gør vi – at borgmesteren offentligt kritiserede to venstre udvalgsformænd, der ikke var enig med ham. Bjarne Østergaard blev smidt ud af gruppen, bl.a. fordi han ville frede Stevns Klint, Flemming Petersen trådte ud af kommunalbestyrelsen, og vi forsøger at glemme borgmesterens offentlige kritik af forvaltningen, at kommunen blev anmeldt til arbejdstilsynet, at De Radikale meldte sig ud af flertalsgruppen, at borgmesteren havde vist sig ikke at være loyal over for kommunalbestyrelsen, så Bjarne Østergaard blev valgt som kommunens talsmand for Stevns Klint, for bare at nævne noget, vi forsøger at glemme. Der er meget mere, bl.a. noget om fredning af Stevns Klint, men det har jeg lige nu »glemt«.

Men det er svært at glemme, at borgmesteren ville forlade Venstre og starte en liste for sig selv, hvis ikke han blev genvalgt. Og at det var drøftet i kommunalbestyrelsesgruppen. Det er helt uhørt.

Og det er næsten umuligt at glemme, at den førte politik under borgmesterens ledelse i den grad har splittet Venstre.

Så efterlyser formanden – offentligt – en begrundelse for ikke at pege på borgmesteren? Jamen, hvor svært kan det være? 20 års opsparet politisk kapital er sat over styr på rekordtid!

Der skal noget til, før en ansvarlig bestyrelse, de højt respekterede tidligere borgmestre Lars Asserhøj og Poul Arne Nielsen, samt andre fremtrædende venstrefolk, undsiger en siddende borgmester.

I kommunalbestyrelsen er der behov for samarbejde, samarbejde og atter samarbejde, så alle kan genkende sig selv, selvom man ikke får det hele. Det må være slut med dårlige undskyldninger.

Men det lover ikke godt, når formanden nedsættende udtaler, at oppositionens politiske karat er af en kvalitet, som er til at overse. Det fremmer ikke stemningen, og valgforbund ligger nok ikke lige for.

Med hensyn til mundkurv. Glem det, der er forsøgt før.

Velkommen til Stevns, Birger Hauge.

Gerhard Nagott
Thorsvænge 19
Rødvig

 

Skriv en kommentar