(Last Updated On: 4. august 2020)

Dan Janning, der bor Strøby, har sat sig klar ved arbejdsbordet på Arkivet. (Privatfoto)

Hårlev: Efter to år som leder af Vallø Lokalhistoriske Arkiv har Jon Petersen valgt at sige farvel til arkivet på Bredgade 1 i Hårlev, da han har fået tilbudt en fuldtidsstilling på Tårnby Bibliotek, hvor han hidtil har haft et deltidsjob.

Jon Petersen tiltrådte i juni 2018 og genstartede arkivet som et foreningsstyret lokalhistorisk arkiv, hvor det tidligere havde været kommunalt drevet.

Arkivbestyrelsen har derfor været på udkig efter en ny arkivleder, og blandt ansøgerne var en af de produktive frivillige arkivmedarbejdere, Dan Janning.

Ved den nyligt overståede generalforsamling var Dan Janning ellers blevet valgt som formand for bestyrelsen efter Mogens Madsen. Det betød, at en omkonstituering var nødvendig, og bestyrelsesmedlem Leif Nielsen, der er udpeget af Kommunalbestyrelsen, modtog valg som ny formand. På den ledige plads i bestyrelsen indtræder John Pedersen, Egevej 3 i Hårlev.

Arkivets nye leder har de sidste par år stået i spidsen for hele den datatekniske side af arkivets arbejde, hvor PC’eren er blevet et meget vigtigt hjælpemiddel for både de frivillige i arkivarbejdet og for de besøgende, der meget ofte dukker op for at studere muligheden for f.eks. at dykke tilbage i deres slægt, eller for at få historien at vide om den by og egn, de bor i.

På grund af de aktuelle coronaforhold, vil der først senere blive holdt en lille velkomstreception for Dan Janning. Det bliver i Arkivets lokaler i Bredgade, og der sigtes på den 14. november på Arkivets Dag, hvor der vil være åbent hus.

Arkivet i Hårlev åbner igen fra den 6. august, som normalt fra kl. 14 til 17.30.

Skriv en kommentar