(Last Updated On: 13. maj 2020)

Klubben har sørget for, at motionsredskaberne bevares, selvom Valløby Motion lukker ned til næste år: Hjerteforeningen overtager ansvaret for redskaberne, Stevns kommune slår græsset

Motionsredskaberne i Valløby har i denne corona-tid været tapet til. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Valløby: Egentlig var det planen, at Valløby Motion ville dreje nøglen om efter sæson 2020.

– Vi har i et par år forespurgt vore medlemmer, om der var nogle, der havde lyst og mulighed for at tage over i klubben, da alle i udvalget på et tidspunkt er plus 70 år. Men det har vist sig at være svært, for ikke at sige umuligt, så da Valløby-løbet sidste år for første gang i 30 år ikke kunne løbe rundt på grund af manglende deltagelse, opstod muligheden for at lukke klubben efter 31 år, forklarer foreningens formand, Jørgen Møller Jensen.

– Vores ønske var at lukke ned, mens klubben kørte i højeste gear, i stedet for at vente til medlemmerne forsvandt. Det meddelte vi alle medlemmerne ved sæsonafslutningen 2019. I mellemtiden har tingende ændret sig på grund af corona: Kvindeløbet i Solgårdsparken, som Valløby Motion afvikler for Sportmaster i Køge, er blevet aflyst i 2020 og udsat til 26. maj 2021. Samtidig måtte Valløby Motion jo lukke ned efter første træningsdag den 7. marts, og vi kommer til at ligge stille i tre måneder, før vi kommer i gang igen, fortsætter formanden, der håber, at medlemmere igen kan løbe sammen fra den 23 maj.

– Da vi har sat en del penge i det aflyste kvindeløb, og fordi denne sæson i klubben blev delvist spoleret, har vi besluttet, at Valløby Motion kører et år mere, så vi først lukker ned efter sæson 2021, slutter Jørgen Møller Jensen.

Også Præstegården i Valløby, som er samlingssted for løberne, har været lukket. Her genåbnes den 18. maj, så klubben igen har et sted at være.

Motionsredskaberne sikret

I foråret 2016 blev Valløbys tre nye udendørs fitnessredskaber indviet på Branddamsvej ved byens gadekær.

Det var Valløby Motion, der via en donation fra Vaskerifonden, fik opstillet de nye motionsredskaber, og siden har foreningen stået for drift og opsyn på området.
Men da det efter denne sæson var planen, at Valløby Motion ville ophøre med at eksistere, har foreningens formand været opsøgende for at sikre fortsat drift, eftersyn og vedligehold af redskaberne.

Hjerteforeningen Stevns har tilbudt at overtage drift og opsyn med motionsredskaberne, og på seneste møde i udvalget Plan, Teknik og Miljø blev det godkendt, at selve græsslåningen af arealet omkring de opstillede motionsredskaber ved gadekæret fremadrettet varetages af Materielgården i Stevns Kommune.

Materielgården, der i forvejen drifter den øvrige del af arealet, har foretaget en beregning af driftsudgifterne, hvis Stevns kommune skal overtage driften på arealet omkring motionsredskaberne. Regnestykket viser, at en årlig drift – bestående af 16 gange græsklipning, samt manuelt slåning med motor-le omkring redskaberne – vil beløbe sig til 1.200 kroner om året.
rmh

Skriv en kommentar