(Last Updated On: 22. marts 2019)

Henrik Petersen svarede velvilligt på de mange spørgsmål fra eleverne.

Hårlev: Som optakt til vandets dag i dag, den 22. marts, har 4.b fra Hotherskolen tidligere på ugen været på ekskursion til Hårlev Vandværk.

Lærerne Susie Nissen og Salli Møller havde i ugen op til undervist eleverne i vandets kredsløb, så børnene var godt forberedt, da de mandag morgen satte sig på cyklerne og kørte til vandværket på Himlingøjevej.

Her blev eleverne taget godt imod af vandværksmester Henrik Petersen fra Hårlev Vandværk, som gerne svarede på deres mange spørgsmål.

Henrik Petersen har mange års erfaring med at styre vandværket, og han kunne derfor nemt fortælle om alle de specielle processer, der foregår på et vandværk, og som i sidste ende sikrer, at der kommer rent vand ud i hanerne derhjemme.

Lærerigt og inspirerende besøg

– Det har været en meget lærerig formiddag for alle. Jeg lærte selv meget nyt, og det er jeg sikker på de engagerede eleverne også gjorde, fortæller Stevns Kommunes naturvejleder, Rasmus Elvekjær, der også var taget med til Hårlev Vandværk.

– Dagen i dag har givet mig ny viden som jeg kan inddrage i undervisningen på Stevns Naturcenter. Desuden har vi fået inspiration til, hvordan vi kan formidle vores arbejde i kommunens Teknik- og Miljøafdeling, sagde naturvejlederen.

Flere vandværksbesøg næste år

Han fremhæver Hotherskolens besøg på Hårlev Vandværk som et godt eksempel på et lærerigt arrangement og en alternativ ekskursionsmuligheder, som kan bruges i Åben Skole samarbejdet på Stevns.

– Jeg kunne godt tænke mig, at vi næste år arrangerede en emneuge om vand, hvor flere skoler kan tilmeldes. Jeg vil gerne hjælpe med til at koordinere besøg på vandværker eller andre spændende steder, der vil åbne dørene op for nysgerrige skoleelever. Så er der skoleklasser og vandværker, der gerne vil samarbejde om at skabe fremtidige emneuger om vand, så kontakt mig gerne, afslutter en glad naturvejleder.

Vandets Dag

  • Vandets Dag eller Verdens Vanddag er en FN-temadag, der sætter fokus på drikkevandet.
  • Dagen finder hvert år sted den 22. marts.

Skriv en kommentar