(Last Updated On: 4. april 2014)

For syvende år i træk har et vandrefalkepar valgt at bygge deres rede ved Mandehoved.
vandrefalk
MANDEHOVED: Det trofaste vandrefalkepar, der siden 2007 har ynglet ved Stevns Klint, er i gang i år igen. Som tidligere har de valgt en redeplads ved Mandehoved. Hunnen ligger nu og ruger, og æggene forventes at klækkes i slutningen af april.
”Vandrefalken genindvandrede til Danmark i 2001 til Møns Klint efter næsten 30 års fravær. På landsplan er der nu femten registrerede ynglepar, så vandrefalkens genindvandring i Danmark er virkelig en succeshistorie”, oplyser biolog og naturvejleder Kirsten Føns fra Stevns Naturcenter.

Vis hensyn
I de kommende måneder kan besøgende nyde synet af de smukke rovfugle ved Mandehoved.
”Det er dog vigtigt, at fuglene får fred til at opfostre deres unger, så hold dig i god afstand fra reden. Hvis forældrefuglene skælder ud (flyver skrigende omkring), er man for tæt på”, forklarer Kirsten Føns.
Man kan læse mere om vandrefalkene ved Stevns Klint på kalklandet.dk/historie/vandrefalken eller i Stevns Klint App kalklandet.dk/stevnsklintapp.

Fakta:
Vandrefalken lever først og fremmest af andre fugle, den fanger i flugten.
Den mellemstore falk fanger sit bytte ved et imponerende styrtdyk, hvor den kan nå op på mere 300 kilometer i timen. Det gør den til verdens hurtigste dyr.

Skriv en kommentar