(Last Updated On: 6. juli 2020)

Fotografen mødte vandrefuglene på vej til Store Heddinge Station, hvorfra turen til Stevns endte og deltagerne rejste hjem igen med Østbanen. Nogle af deltagerne havde sat det lange ben foran og var allerede nået frem til skinnerne, men her ses halvdelen af gruppen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Stevns: Torsdag i sidste uge havde 19 vandrefugle fundet vej til Stevns, hvor de brugte en god bid af dagen på at vandre på dele af den 22 kilometer lange Trampesti langs Stevns Klint.

Mødested var stationen i Rødvig, med togankomst kl. 10.57. Herfra gik de 19 deltagere med direkte kurs mod Trampestien. På turen passerede vandrerne blandt andet kalkbruddet i Boesdal, fiskeleret og den gamle kirke i Højerup og Stevns Fyr, inden deltagerne gik af Trampestien ved Lilledal lige før Stevns Kridtbrud.

Herfra gik turen videre af de stevnske landeveje og stisystemet ind til Store Heddinge og byens togstation, hvor deltagerne steg på returtoget til Køge Station. Herfra spredtes vandrefuglene.

– Det var perfekt vandrevejr, for det var tørt men ikke for varmt. Vi nød de flotte udsigter og skyerne, lød det fra vandrefuglene.

Man kan på vandrefuglene.dk læse meget mere om vandrefuglene og deres ture, som er programsat hver mandag og torsdag. Vandrefuglene har eksisteret siden 2017, og deltagerne kommer primært fra Københavnsområdet, men der er også deltagere fra den øvrige del af Sjælland.

De følger med i turkalenderen på gruppens hjemmeside, hvor dato, tidspunkt og mødested er angivet, og har man lyst til at deltage på en af turene, så møder man bare op. Medlemsskab og tilmelding er ikke nødvendig, og det er ganske gratis at gå med.

Vandreturene planlægges på skift af de deltagere fra gruppen, som har lyst og gode idéer. Turene foregår rundt omkring i den sjællandske natur.
rmh

Skriv en kommentar