(Last Updated On: 6. juli 2020)

Et flertal i Kommunalbestyrelsen ønsker alligevel ikke at afhænde Store Heddinge Vandrerhjem, men vil fortsat drive det som beskæftigelsestilbud. Dermed ser Horisonten STU – der i april har afgivet købstilbud – ud til at være kørt ud på et sidespor.

Store Heddinge Vandrerhjem skal fortsat være rammen om en del af kommunens beskæftigelsesindsats. (Foto: Henrik Fisker)

Af Henrik Fisker

Store Heddinge: Sagen om Store Heddinge Vandrerhjems fremtid tog en uventet drejning på den lukkede del af Kommunalbestyrelsens møde i forrige uge.

Her stemte et flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative imod en anmodning fra Horisonten STU, der i april afgav et købstilbud på vandrerhjemmet med henblik på at drive det som en socialøkonomisk virksomhed.

Horisonten ønskede som en garanti for driften at få en lejekontrakt på grunden – der ejes af Stevns Kommune – på 30 år i stedet for de 19 år, som resterer i den nuværende aftale.

Men dette ønske blev afvist af Kommunalbestyrelsens flertal.

– Kommunalbestyrelsen har på sit møde 24. juni besluttet, at kommunen ikke ønsker at forlænge uopsigeligheden til 30 år, siger Mikkel Lundemann Rasmussen (K), der som formand for Arbejdsmarked, Erhverv og Turismeudvalget er politisk ansvarlig for driften af vandrerhjemmet.

Læs mere om baggrunden for den beslutning i ugens udgave af Stevnsbladet.

Skriv en kommentar