(Last Updated On: 25. juni 2014)

StevnsFyr(fravandsiden)STEVNS FYR: KulturLINK Femern Bælt er et nu 4-årigt kulturudviklingsprojekt, som varetages af en række danske og tyske partnere i fællesskab, heriblandt Stevns Kommune. Projektet er startet den 1. september 2010 og løber til den 31. august 2014 med et samlet budget på i alt 9,1 mio. kroner og som en naturlig afslutning på projektet, præsenteres samarbejdet nu i alle de deltagende kommuner, både på dansk og tysk side, som en vandreudstilling.

Formålet med KulturLINK Femern Bælt er at finde, skabe og udvikle fælles kulturidentiteter mellem borgere og kulturaktører/-institutioner i den nye region omkring Femern Bælt. Tanken er at skabe en ’mental bro’ forud for etableringen af en fast forbindelse over Femern bælt – og dermed at bruge kulturen og kunsten som en drivkraft for den videre regionale udvikling. I løbet af de sidste 4 år har KulturLINK støttet over 25 dansk-tyske kulturelle samarbejder og afholdt 17 netværkstræf med kulturelle aktører, og dermed skabt grundlaget for en række nye kulturelle netværk på tværs af Femern Bælt.

Frem mod KulturLINKs afslutningskonference den 28. august 2014 i Næstved, sender KulturLINK en vandreudstilling igennem regionen for at fortælle om de gennemførte samarbejder og møder mellem danske og tyske kulturelle aktører. Samtidig skal vandreudstillingen fremme interessen blandt borgere og kulturelle aktører for at indgå i nye grænseoverskridende samarbejder på tværs af Femern Bælt.

Udstillingen besøger i alt 13 KulturLINK partnere på sin rejse gennem Femern Bælt regionen. Starten går den 13. maj i Eutin, og derefter følger Oldenburg, Lübeck, Nykøbing F, Nakskov, Haslev, Stevns, Ringsted, Vordingborg, Kalundborg, Lejre, Sorø og Næstved. Udstillingen afsluttes den 29. august i Næstved.

På udstillingen vil der være mulighed for at høre og læse mere om KulturLINK, Der vil også være korte interview og videoklip med repræsentanter fra de gennemførte projekter, som kan ses via QR-koder eller direkte på KulturLINKs hjemmeside.

I perioden maj-august 2014 vil KulturLINKs hjemmeside og Facebook-side løbende blive opdateret med fotos og indtryk fra udstillingens rejse igennem Femern Bælt regionen.

Skriv en kommentar