(Last Updated On: 22. oktober 2021)

Bil beslaglagt på grund af spirituskørsel

Store Heddinge: Torsdag den 21. oktober kl. 10:14 bemærkede politiet en bil køre med uforholdsmæssig høj hastighed ad Algade og videre ind på en tankstation ved Rådhuspladsen, hvilket vakte politiets interesse, så bil og fører blev udsat for en rutinemæssig kontrol efterfølgende.

Var frakendt kørekort

Bag rattet i personbil 49-årig mand fra Fakse Ladeplads, som i forvejen var frakendt førerretten, så han ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves. Han blev indledningvis sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Den 49-årige blev skønnet påvirket af alkohol under kørslen, hvilket en alkometertest bekræftede i et sådant omfang, at den 49-årige kunne sigtes for spirituskørsel, men også kunne mistænkes for at være påvirket af alkohol i en sådan grad, at spirituskørslen faldt ind under de skærpede regler vedrørende såkaldt vanvidskørsel.
Efter en sigtelse for spirituskørsel blev den 49-årige gjort bekendt med, at bilen blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Politiet underrettede efterfølgende bilejeren, som var et familiemedlem til den 49-årige, om beslaglæggelsen af bilen på grund af vanvidskørselsreglerne. Efter en kortvarig anholdelse i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 49-årige, der vil høre nærmere fra politiet, når analyseresultatet fra blodprøven foreligger.

Skriv en kommentar