(Last Updated On: 6. juli 2020)

Mindeankeret – måske fra slaget i Køge Bugt – faldt sammen en efterårsdag i 2018, men er nu kommet retur i god tilstand efter en kærlig behandling i Korsør.

Da ankeret var på plads foran rådhuset i Store Heddinge, var det tid til fotografering af holdet, der har stået for renoveringen. Her ses fra venstre Emil Berg, elev, Verner Christiansen, vognmand, Sebastian Nielsen, elev, Christian Dyrløv Madsen, leder af Værftet på produktionsskolen og endelig Patrick Nielsen, der er i lære som bådebygger og fik ankeret som opgave. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Af Henrik Fisker

Store Heddinge: Torsdag formiddag i sidste uge ankom en blokvogn til pladsen foran rådhuset i Store Heddinge med en tung last. Et gammelt skibsanker, hvis oprindelse daterer sig flere hundrede år tilbage, og som måske har deltaget i slaget i Køge Bugt i 1710.

Ankeret har stået på sin plads foran rådhuset siden oktober 1980, indtil det en efterårsdag i 2018 faldt sammen bidt af ælde og tidens tand. Det var tydeligt, at træet under jerndragerne, der holder træværket sammen med ankeret, var tæret af råd.

Men selv om ankeret er gammelt, er det fortsat et klenodie og har været et vartegn for Stevns Kommune og dermed en del af det stevnske dna, som centerchef Birgitte J.K.T. Nielsen tidligere har kaldt det.

Læs mere om arbejdet med det gamle anker i ugens udgave af Stevnsbladet og se flere billeder fra dagen, hvor ankeret vendte retur til Store Heddinge i dette billedgalleri. (Fotos: Rikke Michael Hansen):

 

Skriv en kommentar