(Last Updated On: 5. august 2015)

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

STEVNS: DMI havde varslet skybrud med mulighed for torden tirsdag aften, og det var formentlig årsagen til, at deltagerantallet ved Stevns Rundt ikke var lige så højt i år som tidligere år.

I alt 406 ryttere havde valgt at trodse den dårlige vejrudsigt og mødte op til start på parkeringspladsen ved Super Brugsen i Store Heddinge. 77 af dem skulle køre familieruten på 22,5 kilometer, 177 tilmeldte sig ruten på 50 kilometer, mens der var 152 på den lange 75-kilometer rute.

Det var 170 færre end i 2014, hvor 576 ryttere cyklede af sted. Rekordåret var i 2011 med 635 deltagere.

”Man skulle være et skarn, hvis man ikke håbede på 600 tilmeldinger, men som vejrudsigten så ud, så er jeg godt tilfreds med antallet af deltagere”, siger formanden for Stevns Cykel Motion, Bjarne Andersen.

Han kunne også fortælle, at langt de fleste nåede i mål – dem, der havde valgt at tage den korte familierute, endda tørskoet, mens rytterne på de to lange ruter kom sjaskvåde, men glade i mål.

Der skete et enkelt uheld på Østergårdsvej i Renge, hvor to ryttere væltede. Førstehjælperne måtte træde til, og én af de implicerede blev sendt på skadestuen, mens den anden med et skrabet knæ, kunne hjælpes på stedet. Værst gik det dog ud over cyklerne, begge et par carbon cykler, hvis stel knækkede midt over.
rmh

Skriv en kommentar