(Last Updated On: 20. september 2022)

Optakt til Efterskolernes Dag den 25. september.

Interessen var stor, da der i sidste uge blev afholdt infomøde om efterskoler og de frie fagskoler. (Foto: Ungdommens Uddannelsesvejledning Køge)

Køge/Stevns: ”Det bedste jeg nogensinde har gjort”– sådan lød det, da tidligere efterskoleelev Alda åbnede aftenen på Køge Handelsskole, hvor vejlederne fra Ungdommens Uddannelsesvejledning i Køge og Stevns bød 200 forventningsfulde børn og forældre velkommen til at høre oplæg fra fire efterskoler og en fri fagskole, der denne gang var indbudt til at fortælle om lige netop deres skole.

Aftenen bød på oplæg fra meget forskellige skoler, men den røde tråd gennem aftenen var, at der er en efterskole eller en fri fagskole, som passer til alle børn. Det handler om at finde ud af, hvilken skole, der passer bedst med hensyn til interesser, størrelse, beliggenhed, pris, faglighed m.m.

Som Kirsten Jeppesen, der er repræsentant for de sjællandske efterskoler, sagde

– Et efterskoleophold giver robusthed og god træning til at begå sig i fællesskaber, som i den grad kan bruges i uddannelsessystemet senere i livet”.

Der blev endvidere informeret om de økonomiske støttemuligheder til familier, hvor økonomien er en udfordring.

Aftenen lagde op til søndag den 25. september, som er efterskolernes og de frie fagskolers ”Åbent hus-dag”, hvor interesserede elever og forældre mellem kl. 13.00-17.00 uforpligtende kan besøge skoler i hele landet.

Skriv en kommentar