(Last Updated On: 10. december 2018)

Højerup: Traditionen tro var der søndag inviteret til julemarked for de kræsne på Traktørstedet Højeruplund.

De mange besøgende, som kiggede forbi dagen igennem, blev mødt af liflige juledufte, smukt kunsthåndværk, delikate smagsprøver og engagerede stadeholdere, som gerne ville fortælle om deres varer.

Som noget nyt var størstedelen af de udendørs stande blevet overdækket, og indenfor i teltene var trafikken livlig dagen igennem. Her blev brændt mandler og stegt flæsk, smagt på vin og syltevarer, fyldt poser med brød og grøntsager, og det var også her man kunne finde pileflet og blomsterdekorationer.

Også foran ostebilen var køen konstant, ved indgangen blev der smedet og solgt julegran og -træer, og indenfor i bonde- og kongestuen var der kaffe, te, krydderier og urter.

I den ene af traktørstedet spisesale var borde og vægge dækket med smukt kunsthåndværk, malerier og fotos, håndlavede piber, træskærerarbejder og bøger, og den lokale børstenbinder havde fyldt garderoben med sine kvalitetsbørster.

I den anden spisesal kunne gæsterne få sig en tiltrængt pause mellem indkøbene over en frokostplatte eller lune æbleskiver og hvad dertil hører.

Arrangørerne vurderer, at antallet af gæster lå på niveau med og måske lidt over 2017, ca. 1200 besøgende. Parkeringskapaciteten på Højeruplund blev udnyttet til det yderste. Stadeholderne oplyser, at de var meget tilfredse med julemarkedet, og at de havde en god omsætning på Julemarked for De Kræsne.
rmh

(Fotos: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar