(Last Updated On: 17. august 2021)

Da flertalsgruppen i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune blev etableret, var det med en klar målsætning om, at velfærden ikke måtte forringes. Det mål er nået efter godt 3 år.

Dermed ikke være sagt, at tingene ikke kan gøres bedre. Blot en konstatering af, at viljen til at se opmærksomt på udgifterne til vores fælles velfærd, følge med i, hvor øget indsats behøves og samtidig fremme nye initiativer må siges at være til stede. Ingen besparelser har fundet sted. I Social- og Sundhedsudvalget (SSU) har der i overvejende grad været enighed om, at velfærd koster, og set ud fra, hvad udvalget overtog af store opgaver, er vi kommet langt med gode løsninger.

Der er kommet forbedringer i socialpsykiatrien, bl.a. et helt nyt tilbud til unge med psykiske udfordringer, nye arbejdsmuligheder for de ansatte, stort antal voksenuddannelser er igangsat, institutionerne er blevet mere selvstændige, Plushøj i Rødvig er bevaret som lokalt plejehjem og nyt plejehjem er på vej i Store Heddinge.

Det politiske arbejde skal fortsætte i samme spor. Derfor er noget så følsomt som skatten blevet forhøjet. Det er ikke gjort ud fra ekstraordinære ønsker om øget velfærd, men ud fra den hårde kendsgerning, at den er nødvendig blot for at beholde vores nuværende velfærdsniveau. Budgetforhandlingerne om en måneds tid vil vise, hvem der fremover kan og vil fastholde ansvaret for vores velfærd. Det gøres ikke med tomme ord om varm mad og varme hænder. Vi ønsker alle kun det bedste for vores medborgere. Det drejer sig nu om at være med til at betale ved kasse 1!

Hvordan det lader sig gøre, har flertalsgruppen allerede givet et indledende bud på i deres budgetaftale og ikke mindst i det godt 3 årige samarbejde.

Henning Urban Dam
Formand for SSU og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet

Skriv en kommentar