(Last Updated On: 20. april 2021)

Spis middag med borgmester Anette Mortensen og støt samtidig det gode formål: Brandmand for en dag

Sammensat foto af Claus Pedersen og Anette Mortensen foran Konference og Hotel Klinten. (Arkivfotos: Rikke Michael Hansen, montage: Mikkel Hoffmann-Rasmussen)

Rødvig: Konference og Hotel Klinten introducerer nu et helt nyt koncept: Spis med en Stevnsbo, hvor man får mulighed for at spise en tre-retters menu med en kendt Stevnsbo, der udover menuen også har valgt et godt formål, som man samtidig er med til at støtte.

– Vi har jo længe haft planer klar om at gennemføre en perlerække af forskellige events og arrangementer, og nu skal det være. Nu tager vi chancen og starter ud med ’Spis med en Stevnsbo’, hvor den første vært bliver Anette Mortensen, siger direktør på Konference og Hotel Klinten, Claus Pedersen, og fortsætter:

– Det bliver Anettes aften. Hun har både valgt menuen og det gode formål.

Årstidsbestemt og med lokale råvarer

Velgørenhedsmiddagen er datosat til torsdag den 3. juni fra kl. 18-22.

Efter velkomsttale og -drinks går gæsterne til bords for at nyde en tre-retters menu, der indledes med rugbrødssnitter med varmrøget laks.

– Forretten er en ’klassiker’ hjemme hos mig. Vi er en vennegruppe, der ofte spiser sammen og meget tit er der denne forret på menuen. Det var også den forret, der blev serveret til min datters konfirmation – det var noget hun selv valgte – og så er den også god som en frokostret, fortæller Anette Mortensen, der har sat vildt med Waldorfsalat, sommergrønt og sky på som hovedret, mens desserten bliver en rabarbertærte med marengs og parfait, for som hun forklarer, så må maden gerne være årstidstypisk.

– Og at det så kan blive lokalt, synes jeg kun er endnu bedre, lyder det fra værten, idet vildtet er rådyr fra Gjorslev Gods mens rabarberne skal høstes på Klippingegård.

Endelig vil der til kaffen være hjemmebagt kransekage, for det er et must-have til større fester eller begivenheder i Anette Mortensens familie:

– Claus havde bedt mig om at komme med en opskrift på småkager til kaffen, men der er ikke en særlig småkageopskrift i min familie. Til gengæld er der altid kransekage, som min mor har bagt, til kaffen, forklarer hun.

Populær aktivitet

Også det velgørende formål er valgt af Anette Mortensen. Af de 750 kroner som det koster pr. person, går de 400 kroner til det lokale, og meget populære ’Brandmand for en dag’, der gennem en årrække har været en del af Aktiv Sommer-programmet for børn og unge i Stevns Kommune.

– Jeg ville gerne, at det skulle gå til de lokale børn og unge. De har i den grad haft det svært i hele coronatiden, og jeg ved, hvor stor en succes brandmand for en dag tidligere har været. Jeg fik selv lov til at være med for et par år siden og der var ingen tvivl om at børnene var begejstret – og hvis de samtidig kan lære lidt om brand og redning, er det kun et plus, lyder begrundelsen fra Anette Mortensen, der glæder sig til at være vært for en aften i Konference og Hotel Klintens hyggelige restaurant.

Flere events i vente

Afhængig af, hvordan coronaen og restriktionerne udvikler sig, er det hoteldirektørens forventning, at der bliver plads til 60 mennesker denne aften og at velgørenhedsarrangement kommer til at foregå indenfor i restauranten. Dog kan det – om vejret tillader det og stedet nybyggede terrasse når at blive klar – ske, at eventet flytter udendørs.

Der er planer om at gennemføre endnu et ’Spis med en Stevnsbo’-arrangement i løbet af 2021. Det bliver med en anden kendt person, som enten bor i Stevns Kommune eller kommer fra Stevns.

Af andre arrangementer, som Claus Pedersen også håber at kunne gennemføre i år, er Sankt Hansen aften med grill, en Vildt-aften, mortensaften og julefrokoster.
rmh

Skriv en kommentar