(Last Updated On: 14. juli 2016)

Der var både kanelsnobrød over bål, vandkamp og overnatning, da en gruppe velkomstbørn var på tur til Skovvængehus

09msb pOvernatning 3BØGESKOVEN: Pakket til bristepunktet med bagage, proviant og ikke mindst en masse spændte børn ruller tre personbiler og en minibus afsted mod Skovvængehus i Bøgeskoven. Hotherskolens velkomstklasser – en blandet flok i alderen fra børnehave til 8. årgang – skal nemlig afsted på overnatningstur.

Vel fremme bliver destinationen udforsket ude som inde. Snart er hyggelige og hektiske aktiviteter i gang overalt. Der er meget spænding omkring fordeling af sovepladser, og mange aftaler og ønsker om sovepladser kommer på banen. Her er ikke kulturelle barrierer, men venskaber på tværs af sprog og landegrænser. Alle drengene skal sove på sovesalen, mens pigerne grupperes på værelser på husets første sal.

Leg, bålhygge og kaffebord
Hjemmefra har børn og lærere brugt de seneste timer i madkundskab på at forberede proviant til turen. Til aftensmad står den på pizza – det plejer at vække jubel i børneflokken. Der er også blevet forberedt bagværk til forældrene, som er inviteret til dansk kaffebord med boller, kringle og gammeldags æblekage som afslutning på turen.

De to dage går næsten for hurtigt, med ture ved skov og strand, boldspil, stjerneløb, stafetløb, og spil. Om aftenen er der bålhygge med kanelsnobrød. Den absolutte topscoreraktivitet er dog vandkamp, som børnene især har set frem til.

Velkomstteamet fra Hotherskolen er ikke i tvivl om, at turen har styrket velkomstgruppens sociale sammenhold, og at det sprogligt har givet børnene et boost at være primært dansktalende.

De sender en stor tak til Rotary Hårlev-Karise for økonomisk at give velkomstklassen mulighed for en dejlig og lærerig tur.

(Privatfoto)

 

Skriv en kommentar