(Last Updated On: 4. februar 2014)

35 deltagere dystede i tre rækker, pige-dame række, drenge- og voksenrække. (Privatfoto).

STORE HEDDINGE: Selv om slagene og sparkene fløj om ørerne på deltagerne i karatestævnet i Erikstruphallen var der tale om et venskabsstævne afholdt af Stevns og Hårlev Karateklubber, hvor 35 deltagere dystede i tre rækker, pige-dame række, drenge- og voksen række.
Formiddagen gik med individuelle konkurrencer i kata, de ”nedarvede” koreografier i stigende sværhedsgrad, der stiller store krav til udøvernes balance, styrke og koncentration. Rigtigt mange dygtige lokale karateudøvere demonstrerede foran de fem dommere, hvad års hård og disciplineret træning kan give af råstyrke og smidighed i skøn forening.
Eftermiddagen var anderledes viet til intense nærkampe. I pige/dame rækken blev det efter fine kampe til guld til Dicte og sølv Boukje – begge fra Store Heddinge samt bronze til Nadja fra Hårlev. I drenge rækken, hvor deltagerne var op til 12 år gamle, vandt Oliver guld og Christoffer sølv – begge fra Store Heddinge – mens Martin fra Hårlev vandt bronze.

Forrygende kampe
I voksenrækken blev der kæmpet med meget høj intensitet i op til tre effektive minutter pr. kamp. Der blev givet og taget nogle knubs. Men den gensidige respekt modstanderne imellem også efter kampene er enorm og typisk for sporten. I princippet må slagene og sparkene kun markeres, ligesom alle bærer specielle karatehandsker.
Efter nogle forrygende kampe, blev det til bronze til Peter, sølv til Oskar og velfortjent guld til Mathias – alle tre dygtige repræsentanter for, hvad klubben fra Store Heddinge kan levere.
Ledelsen af de mange kata’er og kampe, kúmite, lå hele dagen sikkert i hænderne på Sensei Erik fra Store Heddinge og Sensei Kim fra Hårlev – begge fuldblods sortbælter. Sammen med deres tre sortbælte hjælpere og et par håndfulde frivillige forældre sikrede alle, at stævnet blev en succes. Klubberne mødes derfor uden tvivl igen. Måske allerede til det lidt større stævne i Faksehallen den 29. marts. Skulle man have lyst til at prøve om jundokan karate er noget for én, så er begge klubber åbne for nye medlemmer.
Læs mere på stevnskarateklub.dk og haarlevkarate.dk

Skriv en kommentar