(Last Updated On: 16. august 2022)
Alle kirkebænke og plasticstole var besat i den gamle kirke, hvor første del af koncerten blev givet. (Fotos: Janni Jørgensen)

 

Højeruplund: Efter år med coronabegrænsninger lykkedes det i år Selskabet Højeruplund at afvikle deres populære sang- og musikaften helt som i fordums tider og tilmed i dejligt sommervejr.

– Kirken var fyldt til bristepunktet med forventningsfulde gæster. Dertil kommer, at flere havde sat sig udenfor kirken, hvor Jesper Askø havde sørget for højtalere, så koncerten også kunne nydes i det fri, fortæller Janni Jørgensen fra Selskabet Højeruplund.

Koncerten blev indledt af Højeruplund fanfaren på parforcehorn udført af Jesper Jørgensen. Derefter velkomst af Selskabet Højeruplunds formand, Jens Carl Jørgensen efterfulgt af fællessang: Stevnssangen, hvor der blev sunget godt igennem på alle pladser; næsten så taget var ved at lette på den gamle kirke.

Så var tiden kommet til at høre første del af koncerten, hvor Nathalia Gordeyeva på violin og Tetiana Vyshniakova på cello spillede værker af blandt andet Bach og Beethoven.

– De tryllebandt simpelthen publikum med deres musik og optræden, beretter Janni Jørgensen.

Da mørket var ved at sænke sig, flyttede koncerten og publikum over i selskabslokalerne på Højeruplund, hvor gæsterne traditionen tro kunne nyde kaffe og lagkage.

Til den anden del af koncerten optrådte Elisabeth Nielsen på klaver med enkelte solonumre og desuden i samspil med de to øvrige musikere.

– De spillede primært værker af ukrainske kunstnere med stor energi og passion. De nød at optræde for os og gav flere ekstranumre. Tre helt fantastiske unge musikere med fremtiden foran sig, siger Janni Jørgensen, som også sender en stor tak til Jesper Jørgensen for at formidle kontakten og få dem overtalt til at komme til Stevns.

Endnu en dejlig aften i Højeruplund var til ende.

Skriv en kommentar