(Last Updated On: 2. august 2022)
Se billederne fra lørdagens veteranbilløb på Stevns. Vejret var perfekt til åben vogn, da over 50 veteranbilentusisaster var mødt op i Store Heddinge med deres elskede køretøjer, som både kunne ses i købstanden og ude i det åbne land. (Fotos: Jørgen Chr. Jørgensen)

Store Heddinge: En af sommerens faste begivenheder på Stevns indtræffer, når Lions Club indkalder til det årlige veteranbilløb i samarbejde med Dansk Veteranbilklub. Stevnsløbet blev lørdag afviklet for 28. gang og denne gang i flot solskin og højt humør.

I år var der tilmeldt over 50 køretøjer – de fleste fra Stevns, Faxe og Køge kommuner, men der var også deltagere fra mange andre egne af landet i Stevnsløbet.

Bilerne rullede allerede ved otte-tiden lørdag morgen ind på Nytorv, hvor hele den nordlige del var afspærret, mens der var åbent for trafik på sydsiden. Herefter fulgte den traditionelle besigtigelse af de gamle køretøjer og en snak kørerne imellem. Mange af dem kender tydeligvis hinanden og ser frem til dette sommertræf, hvor de kan mødes om deres fælles hobby.

Ældste bil var i år en Falcon Knight fra 1928 tæt forfulgt af flere Ford A’er fra 1930erne. Men også en Mercedes Benz fra 1983 går som en veteranbil, og det var årets »yngste« deltagende bilmærke.

Klokken 10 begyndte dagens sprechstallmeister: tømrermester Per Johansen at sende køretøjerne gennem Lions Clubs portal, der var sat op skråt over for Tinghuset. Alle køretøjer blev præsenteret og fik en veloplagt bemærkning med på vejen.

Herefter gik turen rundt på Stevns med i alt tre stop, hvor deltagerne måtte ud for at deltage i en prøve.
erni

Skriv en kommentar