(Last Updated On: 18. juni 2020)

Fredag i sidste uge blev vedligeholdelsesarbejdet fejret ved en lille højtidelig foran Hellested Kirke med tale og lidt godt til ganen.

Menighedsrådsformand Solvejg Asserhør ses midt i billedet. Hun er iført rød jakke og står i kirkeåbningen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Hellested: Kirkerne i Tryggevælde Provsti kalkes hver fjerde eller femte år, mens opgaverne med de to rustne jernkors og det afskallede kirkeur falder under kategorien ’uforudsete’ i menighedsrådsarbejdet.

Det har været et par spændende tillægsopgaver, som er blevet løst både flot og hurtigt. Der har været dialog med Nationalmuseets konservatorer, arkitekter og håndværkere, og viden om kirketårnet og jernkorsenes historie er blevet genopfrisket.

Derfor havde menighedsrådet også valgt at markere afslutningen med en lille reception for kirkens ansatte og menighedsrådet medlemmer. Desuden var provstisekretær Agneta Noregren, formanden for Hellested Borgerforening Anne-Grethe Mathiesen, arkitekterne Janni og Brian og Hansen samt kunstner Jan Theuerkauf inviteret. Enkelte af byens borgere kiggede også forbi.

Læs også: Nu glimter korsene atter øverst oppe

Solvejg Asserhøj, der er formand for menighedsråd, takkede i sin tale for det veludførte arbejde, som hun håber vil holde i mange, mange år.
rmh

Jan Theuerkauf ses til venstre i billedet. I midten er provstisekretær Agneta Noregren og til højre står arkitekterne Janni og Brian Hansen. (Foto: Rikke Michael Hansen)

Skriv en kommentar