(Last Updated On: 1. november 2017)

Af: Jens Stenbæk (V), regionsrådsformand for Region Sjælland og Jacob Jensen (V), kandidat til formandsposten i Region Sjælland

I Region Sjælland skal vi have et sundhedssystem, der skaber værdi for patienterne, og hvor der er sammenhæng i behandlingen.

Og det betyder noget, hvem der står i spidsen for at indfri den målsætning. Da S-regeringen fjernede behandlingsgarantien på 30 dage, valgte Region Sjælland at genindføre behandlingsgarantien for borgerne her i regionen. Tilsvarende sidste år, mens de fleste diskuterede 2-procents effektivitetskrav, indførte Region Sjælland en ny værdibaseret styringsmodel som erstatning for den aktivitetsbaserede model.

Det gjorde vi, fordi vi ønsker et sundhedssystem med tryghed i behandlingen lige fra udredning til udskrivning. Vi vil styrke samarbejde med kommunerne, så der er sammenhæng i behandlingen også efter udskrivning fra sygehuset.

Venstre vil derfor arbejde for, at vi får nedbrudt den kassetænkning, der står i vejen for at give borgerne den bedste behandling.

Mennesket skal sættes før systemet. For selvom vi er udfordret med mangel på læger og andet sundhedspersonale, så kan vi skabe et sundhedssystem i verdensklasse, hvis vi står sammen om Region Sjælland.

Venstre har således i den indeværende valgperiode stået i spidsen for et bredt politisk samarbejde i regionsrådet – og det agter vi også at gøre i den kommende periode.

Skriv en kommentar